Plekken: Het huis van Jack Woltz

Plekken is een nieuwe “regular feature”, waarin er een specifieke plek uit een film wordt bekeken. Het idee ontstond na het opnieuw kijken van The Godfather. Toen ik het huis van filmproducent Jack Woltz in die film zag wilde ik er meer over weten, wat uiteindelijk resulteerde in “Plekken”. Tijd om naar dit specifieke huis te kijken.

Welke films

Jack Woltz (gespeeld door John Marley) is een filmproducent die acteur/zanger Johnny Fontane niet in één van z’n films wil casten, wat voor Fontane een grote stap in zijn carrière zou betekenen. Consigliere Tom Hagen (Robert Duvall) bezoekt Woltz en wordt in zijn huis uitgenodigd. Wanneer Woltz na het gesprek nog steeds weigert om in te gaan op de vraag ontdekt hij op de harde manier dat je geen “nee” zegt tegen The Godfather. Hij wordt ‘s ochtends wakker met het afgesneden hoofd van z’n meest waardevolle paard. De beelden binnenin het huis zijn echter niet van hetzelfde huis als de beelden van de buitenkant. Het gedeelte binnen is namelijk opgenomen in Falaise, Sands Point Preserve in Long Island.

Het huis van Jack Woltz verscheen niet alleen in The Godfather, maar het is ook de plek waar zangeres Rachel Marron, gespeeld door Whitney Houston, woonde in The Bodyguard (ook hier alleen de beelden van de buitenkant van het huis).

Andere films waarin het huis voorkomt zijn Harper (1966), The Jerk (1979), Fletch (1985) en Into the Night (1985).

Jack Woltz huis lokatie

De plek

Het adres van het huis is North Beverly Drive 1011 in Beverly Hills en kan op het moment geleased worden. De prijs is 600.000 dollar per maand. De waarde wordt op 115 miljoen dollar geschat. Het huis werd in 1926 gebouwd en is ontworpen door architect Gordon Kaufman. Er is 6970 vierkante meter aan woonruimte en het hoofdgebouw heeft negen slaapkamers.

Het huis was ooit van William Randolph Hearst, de krantenmagnaat die als inspiratie diende voor Citizen Kane.

Binnen

Het huis heeft een lange oprijlaan, een bioscoop, nachtclub en grote keuken. Daarnaast zijn er twee gasthuizen, een zwembad, bibliotheek en twee tennisbanen.

3 reacties op “Plekken: Het huis van Jack Woltz

  1. Pingback: Plekken: Tony Montana's villa (Scarface) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.