De vele gezichten van… Sandra Bullock

Sandra Bullock

Sandra Bullock werd op 26 juli 1964 geboren in Arlington, Virginia. Haar moeder was operazangeres en ze ging regelmatig met haar mee als ze in Europa toerde. Bullock studeerde ballet en zang en trad ook op in de producties waarin haar moeder speelde. Op de middelbare school, Washington-Lee High School, was ze een cheerleader en speelde ze in toneelstukken. Op de universiteit studeerde ze drama en studeerde af in 1986.

Ze verhuisde naar Manhattan om audities te doen en ook acteerlessen te volgen. Ze wist een rol te bemachtigen in een toneelstuk net buiten Brodway en hierdoor kreeg ze een rol aangeboden in de TV film Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman. Ze speelde een hoop kleine rollen in verschillende onafhankelijke films en was de ster in the TV serie Working Girl. Haar eerste grote bijrol was naast Sylvester Stallone in Demolition Man, maar haar doorbraak kwam pas door haar rol in Speed. Ze verscheen in films als While You Were Sleeping, The Net, A Time to Kill, Miss Congeniality, Two Weeks Notice, Crash en The Proposal. Haar rol in The Blind Side leverde haar een Oscar op. Recent speelde ze in films als The Heat en Gravity.

overzicht rollen Sandra Bullock, films

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Sandra Bullock rol?

Lees ook:2 reacties op “De vele gezichten van… Sandra Bullock

    • Dat kan ik helemaal begrijpen. Ik ben als man niet de doelgroep voor die film, maar moet toegeven dat ik er wel om heb kunnen lachen. Gravity is ze inderdaad fantastisch, ook wel een persoonlijke favoriet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.