De Filmkijker geeft antwoord – deel 2

De Filmkijker geeft antwoord

Als blogger kan je achter de schermen goed zien met welke zoektermen mensen op de site komen. Daar zitten af en toe vreemde vragen bij, maar ook een hoop normale. In deze serie probeer ik een aantal van die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Repo Men
Hoe heet de film waarbij ze organen verkopen?
Er zijn meerdere films waarbij organen verkocht worden. Op het gebied van de documentaire is er Tales from the Organ Trade, dat alle kanten van de orgaanhandel bespreekt en zowel patiënten, artsen als justitie interviewt.
Wat betreft films biedt de volgende Wikipedia pagina een overzicht. Ook de film Repo Men gaat over organen, waarbij Jude Law en Forest Whitaker er voor zorgen dat deze weer terug komen wanneer degene die ze gekocht heeft de rekening niet kan betalen.

Hoe kan je meedoen aan een vechtfilm?
Natuurlijk helpt het wanneer je daadwerklijk ervaring op het gebied van een bepaalde vechtsport hebt, maar daarnaast is het een kwestie van (net zoals bij alle rollen in films) het op zoek gaan naar “casting calls” en er voor zorgen dat je een duidelijk profiel beschikbaar hebt.

Waarom heeft Sean Connery de rol van Gandalf afgewezen?
Alhoewel Connery een riant salaris en een percentage van de opbrengst zou krijgen sloeg hij volgens de geruchten de rol af omdat hij het script niet goed genoeg vond. Het is een keuze waar hij uiteindelijk veel spijt van gehad moet hebben. Hij deed hetzelfde voor de Matrix films en omdat hij achteraf zag hoe groot die films werden besloot hij wel ja te zeggen tegen A League of Extraordinary Men, wat een flop werd.

Unknown
Hoe eindigt Unknown de film?
Martin probeert een moord te voorkomen door samen met Gina naar het hotel te gaan. Hij realiseert zich dat prins Shada niet het doelwit is, maar Bressler die een genetisch aangepaste vorm van mais ontwikkeld heeft die de voedselproblemen in de wereld op zouden kunnen lossen. Martin slaagt er in om het hotel te laten ontruimen. Liz wordt opgeblazen wanneer het haar niet lukt om de bom uit te schakelen. Martin vermoord Martin B, de laatste huurmoordenaar, voordat hij Bressler kan vermooden. Bressler geeft zijn werk vervolgens gratis aan de wereld terwijl Martin en Gina in een trein stappen met nieuwe paspoorten en een nieuwe identiteit.

Senna impact op mijn emotie?
Natuurlijk is dit niet echt een vraag, maar de documentaire Senna weet op voortreffelijke wijze met enkel archiefbeelden een indrukwekkend beeld neer te zetten van deze topcoureur, inclusief z’n onfortuinlijke dood.

Hoe begin je met drugsdealen?
Een zeer onverwachte vraag en aangezien ik filmrecensies schrijf kan ik daar geen antwoord opgeven. De documentaire How To Make Money Selling Drugs is echter een goed startpunt die meteen duidelijk maakt wat de gevaren er van zijn.

Waarom zat het A-Team in de gevangenis?
Aangezien ik opgegroeid ben met de serie staan de woorden “a crime they didn’t commit” in m’n geheugen gegrift. Ze kregen de opdracht van kolonel Morrison om de Bank van Hanoi te overvallen om zo de Vietnam oorlog te stoppen. Ze slaagden er in, maar de kolonel werd vermoord en er was geen bewijs dat ze de overval als missie deden. Ze werden daarom veroordeeld.

Iceman
Hoeveel moorden heeft Richard Kuklinski gepleegd?
Kuklinski werd veroordeeld voor drie moorden, maar over de jaren heen heeft hij toegegeven meer mensen te hebben vermoord. Het aantal dat hij noemde varieerde tussen de 100 en 250. Hij werd geïnterviewd in diverse interviews en The Iceman was een verfilming van zijn verhaal.

Hoe heet de eigenaar van al het speelgoed in Toy Story?
Zijn naam is Andy

Film met John in de titel?
De eerste drie titels waar ik meteen aan moest denken waren Dear John, John Dies at the End en John Carter, maar een zoekterm op IMDB laat zien dat er 180 titels zijn met John in de titel.

Deel 1 is hier te vinden.

2 reacties op “De Filmkijker geeft antwoord – deel 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.