Korte film: Gregory Go Boom

Gregory Go Boom

Michael Cera heeft door zijn verschillende rollen het imago opgebouwd van een onhandige, puberende jongen en leek daar vaak ook voor getypecast te worden. In This Is The End speelde hij eens een keer een klootzak (zogenaamd zichzelf) en dat was verfrissend om te zien. In deze korte film (slechts 17 minuten) uit 2013 speelt hij Gregory, die samen met z’n zus in een trailer woont en die voor hem zorgt. Gregory heeft het daar echter gehad en wil graag bij zijn broer intrekken. Dat resulteert in nogal wat frustratie, maar het positieve is dat hij drie dates heeft, die misschien wat positiviteit in z’n leven kunnen brengen.

Gregory wordt door Cera neergezet als iemand die z’n zelfstandigheid zoekt en nog worstelt met het vinden van z’n plek. Hij is af en toe erg grof en het karakter is daarom niet iemand waar je medelijden mee hebt. In de korte speeltijd weet regisseur Janicza Bravo diverse vooroordelen over iemand in een rolstoel te behandelen. Dat is af en toe op een zeer donkere manier. Het verlaten landschap waar het geheel zich afspeelt geeft daar extra zwaarte aan. Sommigen zullen deze korte film hilarisch vinden, alhoewel ik dat zelf niet had. Met 17 minuten is het echter een film die een gokje waard is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.