De vele gezichten van… Jamie Foxx

Jamie Foxx

Jamie Foxx werd geboren op 13 december 1967 in Terrell, Texas en werd kort na zijn geboorte geadopteerd. Op zijn vijfde begon hij met pianolessen en tijdens z’n tienerjaren speelde hij voor de locale Baptist Church, waar hij ook het koor leidde. Op de middelbare school haalde hij goede cijfers en ook was hij erg sportief. Z’n droom was om voor de Dallas Cowboys te spelen. Hij maakte deel uit van de band Leather and Lace en ging naar de United States International University waar hij klassieke muziek en compositie studeerde. In 1989 begon hij als stand up komiek in een komedie club en maakte twee jaar later deel uit van de cast van In Living Color. Hij speelde in de sitcom Roc en kreeg in 1996 z’n eigen serie, The Jamie Foxx Show.

Z’n eerst filmrol was in Toys (1992), gevolgd door diverse rollen in films als The Great White Hype, Booty Call, The Players Club en Any Give Sunday. Met zijn rollen in Collateral en Ray (waarvoor hij een Oscar kreeg) werd hij bekend. Andere films die hij op z’n naam heeft staan zijn Jarhead, Dreamgirls, Rio en Django Unchained. Naast z’n acteer carriere blijft hij muziek maken en heeft hij 4 CD’s uitgebracht: Peep This (1994), Unpredictable (2005), Intuition (2008) en Best Night of My Life (2010).

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Jamie Foxx rol?

Lees ook:

Eén reactie op “De vele gezichten van… Jamie Foxx

  1. Pingback: Sleepless (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.