Secret Window (2004)

Recensie Secret Window

De werken van Stephen King zijn al jaren een gewilde basis voor diverse series en films. Al vanaf jonge leeftijd kan ik me herinneren dat ik naar zijn verhalen keek in de vorm van It, Christine en diverse anderen. De bekendste film gebaseerd op zijn werk is waarschijnlijk wel The Shining. Een andere film die me bij is gebleven is The Mist, voornamelijk door z’n ijzersterke einde. De mysterieuze en bovennatuurlijke sfeer van de films kan ik altijd erg van genieten. Secret Window is ook een “Stephen King film” die ik al jaren heb, maar nog nooit bekeken had. Tijd om deze eindelijk eens te kijken.

Recensie Secret Window

Ik moet toegeven dat ik niet de grootste Johnny Depp fan ben (vooral omdat hij de laatste jaren veelal dezelfde vreemde soort rollen lijkt te spelen) en daardoor de film eigenlijk nooit gekeken heb. Het feit dat hij hier een “normaal” karakter is, gecombineerd met een Stephen King verhaal wisten me er eindelijk toe te brengen om uit te vinden of de film de moeite waard was. Depp speelt een schrijver, Mort Rainey, die nog steeds worstelt met het feit dat z’n vrouw en hij uit elkaar zijn. Hij spendeert veel tijd slapend op z’n bank en woont in een afgelegen hut in het bos. Hij krijgt bezoek van John Shooter (John Turturro), een man die beweert dat Mort plagiaat heeft gepleegd en hij één van zijn verhalen veel eerder geschreven heeft. Mort ontkent dit waarop Shooter bewijs wil zien. Aanvankelijk probeert Mort de man te negeren, maar wanneer er zich zorgwekkende gebeurtenissen beginnen af te spelen zal hij toch serieus naar de aantijgingen moeten kijken.

Recensie Secret Window

Secret Window heeft een heerlijk mysterieuze en dreigende sfeer waarbij Depp’s karakter in een hoek wordt gedreven waarbij het de vraag is of hij zich hier uit kan bevrijden. Depp laat hier en daar wel z’n karakteristieke vreemde trekken zien, maar acteert zeker niet slecht. Toch is het Turturro die de show steelt en een zeer memorabel karakter weet neer te zetten. Zoals het een goed King verhaal betaamt zijn er de nodige plotwendingen, die uiteindelijk een spannende thriller opleveren.

2 reacties op “Secret Window (2004)

Leave a Reply

Your email address will not be published.