De vele gezichten van Kevin Spacey

De vele gezichten van Kevin Spacey

Kevin Spacey werd geboren op 26 juli 1959 in South Orange, New Jersey. Hij ging naar de Northridge Military Academy. Toen hij op Chatsworth High zat acteerde hij in een toneelversie van The Sound of Music en speelde de rol van kapitein Georg von Trapp. Hij probeerde standup komedie, maar studeerde ook drama. Z’n professionele carrière begon hij op het toneel. Tijdens één van de toneelstukken werkte hij samen met Jack Lemmon, die hij zag als mentor. Hij maakte de stap naar films en deed dat op een succesvolle manier. In 1996 kreeg hij een Oscar voor zijn rol in The Usual Suspects en in 2000 kreeg hij een tweede beeldje voor zijn hoofdrol in American Beauty. Hij speelde in films als Glengarry Glen Ross, Se7en, L.A. Confidential, The Negotiator, Pay It Forward en Margin Call en was recent te zien in de Netflix serie House of Cards.

Overzicht rollen Kevin Spacey foto

Click to enlarge

Wat is jouw favoriete Kevin Spacey rol?

Lees ook:

2 reacties op “De vele gezichten van Kevin Spacey

    • Denk dat ik persoonlijk eerder Usual Suspects of anders House of Cards zou kiezen. Pay It Forward is te lang geleden dat ik die heb gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.