Hocus Pocus met Alfons Alfrink (2013)

Recensie Hocus Pocus met Alfons Alfrink

De overgrote meerderheid van de kinderfilms die in de bioscoop draaien bevatten grote werelden en veel avontuur. Natuurlijk is al dat spektakel voor de grotere kinderen prachtig, maar het kan voor de allerkleinsten nog net iets te veel zijn. Het is te druk of te spannend en dan heb je als ouder bij een bioscoopbezoekje niet veel keuze. Vanaf morgen draait Hocus Pocus met Alfons Alrink in de bioscoop, een film die ook de kleintjes leuk zullen vinden.

Review Hocus Pocus met Alfons Alfrink

De film is gebaseerd op een bekende Zweedse boekenserie en gaat over het 7-jarige jongetje Alfons Alfrink. Hij woont samen met z’n vader in een appartement en wil graag van z’n vader een echt hondje hebben. Hij krijgt te horen dat dit niet kan. Tijdens een wandeling ontmoeten ze een vriend met een hond en Alfred speelt graag met hem en maakt de afspraak dat hij ‘m elke dag mag komen uitlaten. Dat z’n baasje daarnaast ook nog eens kan goochelen vindt Alfons fantastisch. Zou hij ook een echt hondje voor hem kunnen goochelen?

Bespreking Hocus Pocus met Alfons Alfrink

De film is op een simpele en kleurrijke manier getekend en bevat diverse aanstekelijke liedjes. De problemen waar Alfons mee om moet gaan zijn de gevolgen van stiekem iets doen, andere kinderen die iets van hem afpakken dat hij terug moet krijgen en het omgaan met teleurstelling, wanneer hij niet krijgt wat hij wil.

De film wordt nergens te spannend en leert de kijkertjes over eerlijk zijn en de gevolgen van bepaalde keuzes. Een leuke film die opvalt tussen al het standaard “animatiegeweld”.

2 reacties op “Hocus Pocus met Alfons Alfrink (2013)

  1. Alfons Alfering is niet gebaseerd op een Noorse reeks boeken maar op de boeken van de Zweedse kinderboekenschrijfster Gunilla Bergström.

Leave a Reply

Your email address will not be published.