De vele gezichten van… Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones werd op 25 september 1969 geboren in Swansea, Wales. Ze stopte al vroeg met school zich te focussen op acteren. Ze ging naar de Arts Educational Schools in West London. Op jonge leeftijd speelde ze de hoofdrol in een theaterproductie van Annie en toen ze 14 was werd ze gecast in een productie van Bugsy Malone. Daarna bleef ze in toneelstukken acteren.

In 1990 maakte ze haar filmdebuut in Les 1001 Nuits. Haar rol in de Britse TV serie The Darling Buds of May maakte haar bekend bij een groter publiek. Zeta-Jones maakte zelf een uitstapje de muziek in en bracht een aantal singles uit. Het zou nog een aantal jaren duren voordat ze als actrice haar grote doorbraak zou maken. Toen Steven Spielberg haar zag acteren in de miniserie Titanic stelde hij haar voor aan de regisseur van The Mask of Zorro, Martin Campbell. Sindsdien verscheen ze in films als Etrapment, The Haunting, Traffic, America’s Sweethearts, The Terminal, Ocean’s Twelve en Side Effects. Ze won een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in Chicago.

Overzicht films Catherine Zeta-Jones

Wat is jouw favoriete Catherine Zeta-Jones rol?

Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published.