The Equalizer (2014)

Recensie The Equalizer

Denzel Washington is zo’n acteur die bijna altijd garant staat voor solide, vermakelijke films. Natuurlijk zit er af en toe een slechtere tussen (2 Guns bijvoorbeeld), maar het is wel zo’n acteur die altijd goede performances neerzet. The Equalizer is z’n nieuwste film en is deze week in premiere gegaan.

Review The Equalizer

Robert McCall (Denzel Washington) lijkt op het eerste gezicht een doodgewone man. Hij woont in een extreem opgeruimd huis, heeft een baan bij een doe-het-zelf zaak en heeft een vast dagelijks ritme. In de avond gaat hij naar z’n vaste restaurant, legt alles op z’n plek en leest z’n boeken. Een andere bezoeker die er regelmatig komt is de prostituee Teri (Chloë Grace Moretz) en de twee raken aan de praat. Er gebeurt echter iets waaruit blijkt dat McCall meer is als een doodgewone man en dat er achter de rust een zeer gevaarlijke, hoog getrainde vechtmachine schuil gaat die het opneemt tegen onrecht en daardoor in aanraking komt met een Russische bende. Die zet echter Teddy (Marton Csokas) in om McCall uit te schakelen. Het resulteert in een strijd waarbij beide partijen erg aan elkaar gewaagd zijn.

Bespreking The Equalizer

The Equalizer is een heerlijke actiethriller die boordevol staat van hard geweld, dat prachtig in beeld gebracht wordt. Voordat een gevecht begint zien we hoe McCall alle details om zich heen opneemt om die vervolgens te gebruiken in zijn voordeel. Washington is zoals altijd goed, maar ook z’n tegenspeler Csokas weet in elke scène waarin hij speelt de aandacht op zich te vestigen. Het verhaal zou je makkelijk kunnen vergelijken met films als Die Hard, Death Wish of zelf Rambo, waarbij er één man is die er voor zorgt dat het recht zegeviert en de “bad guys” probeert te stoppen. Dat levert een vermakelijke film op die zeker het kijken waard is.

2 reacties op “The Equalizer (2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published.