Lucy (2014)

Recensie Lucy

Scarlett Johansson heeft één van de beste jaren in haar carrière met rollen in films als Her, Captain America en Under the Skin. Haar vertolkingen van de karakters zijn stuk voor stuk memorabel en ze lijkt op het moment geen slechte rollen te khnnen kiezen. In Lucy werkt ze samen met regisseur Luc Besson (5th Element, Léon). Slagen ze er in om dat succes van Johansson voort te zetten?

Lucy review

De eerste indicatie is positief wanneer de film opent in Taiwan. Lucy staat samen met haar nieuwe vriend voor een hotel waar hij een koffer moet afleveren. Hij vraagt of zij het echter kan doen en laat haar op een gegeven moment geen keus. Ze gaat naar binnen en in de lobby van het hotel verandert de sfeer snel als ze zegt met wie ze een afspraak heeft, Mr. Jang (Min-sik Choi). Besson mixt in deze scène de beelden met die van een luipaard die een prooi aan het besluipen is. Het is een opening waarbij je geen idee hebt wat er staat te gebeuren en waarbij de spanning blijft oplopen. Het overdonderd zowel Lucy als de kijker en dat gaat nog even zo door. Lucy krijgt samen met nog een aantal andere mannen een nieuwe drug in haar lichaam gestopt die ze moet smokkelen. De zak met drugs gaat echter kapot en het effect op Lucy is groot.

Op dat moment verandert de film. Om uit te leggen wat er gebeurt zien we Professor Norman (Morgan Freeman) die een presentatie geeft over wat er met de mens zou gebeuren als deze een groter percentage van z’n hersenen zou kunnen gebeuren. Net zoals in de film Limitless onderzoekt ook deze film dat gegeven en laat zien wat het effect van de drugs op Lucy is.

Review Lucy

Daarmee verdwijnt de eerder opgebouwde spanning en verandert het geheel in een actiefilm. Lucy is daarbij het beste te vergelijken met een superheld die allerlei speciale krachten heeft. Ergens vond ik dat jammer, maar tegelijkertijd kon ik ook erg genieten van wat Besson voorschotelt. Johansson is weer een plezier om naar te kijken, maar ook Min-Sik Choi (die best wat meer “screentime” had mogen hebben) is weer zoals altijd ijzersterk. Morgan Freeman lijkt alleen aanwezig te zijn zodat z’n naam op de poster kon komen, want hij krijgt bijzonder weinig te doen. Lucy biedt spanning, leuke actie en weet elke keer weer iets nieuws te brengen. Een leuk tussendoortje.

4 reacties op “Lucy (2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published.