De vele gezichten van… Mel Gibson

De vele gezichten van Mel Gibson

Mel Gibson is geboren op 3 januari 1956 in Peekskill, New York. Op 12-jarige leeftijd verhuisden zijn ouders naar Sydney nadat z’n vader een grote som geld kreeg na een rechtszaak over een werkgerelateerde verwonding. Gibson ging naar het National Institute of Dramatic Art in Sydney en kreeg klassieke Engelse theatertraining. Hij speelde in verschillende toneelstukken zoals Romeo and Juliet en A Midsummer Night’s Dream.

Hij studeerde in 1977 af en begon met het filmen van Mad Max terwijl hij ook nog op het podium stond. Zijn film debut was in Summer City. Ook verscheen hij in diverse televisieshows. Z’n eerste Amerikaanse rol was in 1984 in The River. Het was echter zijn rol als Martin Riggs in Lethal Weapon dat z’n doorbraak betekende. Sinds speelde hij in films als Bird on a Wire, Hamlet, Maverick, Braveheart (waarvoor hij 2 Oscars won, beste regisseur en beste film), Ransom, Payback, The Patriot, Chicken Run en What Women Want. Hij regisseerde verschillende films waaronder het eerdergenoemde Braveheart, The Passion of the Christ en Apocalypto.

Overzicht foto's films Mel Gibson

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Mel Gibson rol?

Related articles:

3 reacties op “De vele gezichten van… Mel Gibson

  1. Pingback: Blood Father (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.