De Filmsite Spotlight: Sweet Movies

Sweet Movies Filmsite spotlight
Het is belangrijk dat elke site z’n eigen identiteit heeft. Sweet Movies heeft een unieke niche gevonden en richt zich op een specifiek publiek. Tijd om meer te weten te komen over het idee en de persoon achter de site.

Wat is de ontstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
Ik heb altijd een uitgebreide mening gehad over films en vertelde deze aan wie het maar wou horen. Als ik enthousiast was over een film dan ratelde ik wel weken door. Begin dit jaar had ik me verdiept in de wereld van “bloggers” en zag ik gelijk dat dit wel wat voor mij kon zijn. Er waren al wat filmblogs, maar niet zo veel als bijvoorbeeld mode en make-up blogs. Daarnaast waren het vooral mannen en ook de algemene filmsites met recensies e.d. vond ik vooral gericht op mannen. Mijn grootste ergernis was altijd dat bij bepaalde recensies mannen vrouwenfilms afkraakten terwijl vrouwen er zelf van smullen voor dezelfde redenen. Het belangrijkste is dat een film succesvol is bij de doelgroep. Vandaar dat Sweet Movies vooral gericht op vrouwen is, maar natuurlijk is iedereen welkom.

Sweet Movies

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
Het meest onderscheidende is dat Sweet Movies gericht is op vrouwen. Natuurlijk kan ik niet voor elke vrouw spreken want smaken zullen altijd verschillen, maar het is wel zo dat ik me meer focus op films voor de doelgroep van Sweet Movies. Op Sweet Movies zul je ook meer romantische komedies voorbij zien komen dan actie films. Alles draait op Sweet Movies om de vrouw, van de recensies (alhoewel deze natuurlijk meer mijn persoonlijke meningen zijn) tot de winacties en de aanraders.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
Ik geniet het meeste van het delen van mijn meningen over films. Ik zal hierover ook nooit uitgepraat raken en als mensen het leuk vinden om te lezen of als het helpt om een keuze te maken voor een film dan doe ik het met alle plezier.

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken verandert?
Niet veel eigenlijk, bij mij blijft het belangrijkste altijd of de film wel of niet leuk is. De technische kant van films interesseert mij weinig en ik zal hier ook weinig over schrijven – tenzij het merkwaardig of irriterend is. Het enige wat veranderd is dat ik soms tijdens het film kijken mentaal dingen noteer om in de recensie terug te laten komen, maar dit is gelukkig alleen als ik er een recensie over ga schrijven.

Wat is het favoriete artikel dat je geschreven hebt?
Omdat Sweet Movies geen persoonlijke blog is en ik de recensies en overige artikelen ook niet té persoonlijk wil maken vind ik het wel leuk om soms over mijn favoriete film of serie gerelateerde onderwerpen te schrijven, zoals hier over mijn favoriete series en waarom ik ze zo leuk vind.

Wat zijn je vijf favoriete films?
21 Jump Street
21 Jump Street
De film die altijd in de top vijf blijft staan is 21 Jump Street. Komedie is m’n favoriete genre maar nog nooit heeft een film mij zo aan het lachen gekregen als 21 Jump Street. Je kunt de film tig keer zien maar hij blijft grappig en een bonus is dat de film heer erg “quotebaar” is.

Silver Linings Playbook
Silver Linings
Voor het kijken van de film heb ik het boek gelezen, helaas en gelukkig zijn deze twee werelden van verschil. De film is een geromantiseerde versie van het boek, want ik wel jammer vind maar ook weer goed want dan blijven ze apart te genieten. Vooral Bradley Cooper vind ik geweldig in deze film.

Shame
Shame
Shame liet mij in een geschrokken staat achter, niet omdat de film boordevol sex zit maar door de achterliggende verhaallijnen in de film. Daarnaast is Michael Fassbender een top acteur en een van mijn favorieten. Al is Shame zo goed, ik zou deze film niet snel met anderen gaan kijken.

Scream
Scream
Vooral de eerste en de laatste Scream hebben een plekje in mijn hart, de andere twee kunnen me gestolen worden. Films die succesvol het genre waarin zij zich bevinden op subtiele wijze belachelijk maken zijn sowieso mijn favorieten, zo heb je bijvoorbeeld ook Cabin in the Woods. Spooffilms vind ik daarentegen weer niks aan.

The Perks of Being A Wallflower
Silver Linings Playbook
Deze film is gebaseerd op een prachtig boek en is een van de beste boekverfilmingen die ik heb gezien. Iedereen kan zich wel in deze film vinden denk ik, en Logan Lerman speelt zijn rol zo goed.. Kippenvel.

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Dit ligt vooral al het filmaanbod voor de komende weken, soms kijk ik zeven films per week, soms maar twee. Er zijn ook dagen waarop ik zo vier films kijk.

Heb je speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Behalve mijn grote collectie van films, filmposters en filmtijdschriften heb ik eigenlijk niet veel filmgerelateerde objecten. Wel heb ik een Harry Potter wand uit The Wizarding World of Harry Potter en rubberen en pluche filmfiguren.

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen?
Ik ben al een tijdje aan het nadenken om Sweet Movies te gaan uitbreiden.. dus mochten er vrouwelijke lezers zijn die ook hun mening over films en series willen uiten. Je weet me te vinden!

Lees ook:

2 reacties op “De Filmsite Spotlight: Sweet Movies

    • Heb er ook overheen gelezen en zojuist nog even de taalfouten er uit gehaald.

      Ben van mening dat bloggers elkaar zoveel mogelijk moeten helpen en je verdient dan ook een filmsite spotlight!

Leave a Reply

Your email address will not be published.