Win: Kaarten voor The Tale of Princess Kaguya

Winactie Tale of Princess Kaguya

De nieuwe animatiefilm van Studio Ghibli, The Tale of Princess Kaguya draait op het moment in de Nederlandse bioscopen. In samenwerking met Lumière geeft De Filmkijker twee maal twee kaartjes weg.

De film

the_tale_of_the_princess_kaguya

The Tale of the Princess Kaguya is een geanimeerde interpretatie van het 10de-eeuwse Japanse sprookje ‘Taketori monogatari’, een van de oudste Japanse teksten.

Een kinderloze bamboesnijder ontdekt op een dag een duimgroot prinsesje in een magisch bamboewoud. Hij besluit haar mee te nemen naar huis en op te voeden samen met zijn vrouw. Ze groeit bijzonder snel en wordt een prachtige jonge vrouw.
De rijkste en mooiste jonge mannen van het land, waaronder zelfs de keizer, dingen naar haar hand. Ze doen er alles aan om haar te veroveren, maar Kaguya weigert om zich in een keurslijf te laten dwingen.

Acht jaar lang werkte de 78-jarige filmmaker aan zijn vijfde animatiefilm en gebruikte voor The Tale of Princess Kaguya een fabuleus mooie tekentechniek.

Een Japanse animatiefilm van de hand van Isao Takahata, een van de bekendste Japanse animatieregisseurs. Veel van zijn werk is uitgebracht door Studio Ghibli, de filmstudio die hij in 1985 oprichtte met Hayao Miyazaki.

Trailer

Kaarten winnen?

Wat moet je doen om kans te maken op kaarten voor deze film? Geef in de comments antwoord op de onderstaande vraag:
Wat is jouw favoriete Studio Ghibli film en waarom?

De winnaars krijgen op vrijdag bericht

4 reacties op “Win: Kaarten voor The Tale of Princess Kaguya

  1. De eerste Studio Ghibli film die ik ooit zag was Spirited Away, en door deze film ben ik ook andere films van Miyazaki (en Takahata!) gaan kijken, die een voor een onder mijn favorieten vallen! Princess Mononoke is een van de meest grandioze fantasieverhalen ooit, terwijl Pom Poko en My Neighbours the Yamadas hilarisch zijn. Ik kan geen keuze maken, maar ik weet zeker dat Takahata’s nieuwste film ook in dit rijtje van favoriete films gaat belanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.