De vele gezichten van… Rooney Mara

De vele gezichten van Rooney Mara

Rooney Mara werd geboren op 17 april 1985 in Bedford, New York. Her overgrootvaders, Tim Mara en Art Rooney Sr. startten beiden Amerian football teams, de New York Giants en de Pittsburgh Steelers. Ze ging naar Fox Lane High School en slaagde in 2003. Ze vertrok voor een aantal maanden naar Zuid Amerika voor de Traveling School. Later studeerde ze psychologie, internationaal sociaal beleid en nonprofits en slaagde in 2010.

Haar zus, Kate Mara, was professioneel actrice en dat wilde ze ook gaan doen. Ze speelde de rol van Juliet in toneelstuk op de middelbare school en verscheen in een aantal studentenfilm bij NYU. Haar eerste auditie had ze op 19-jarige leeftijd. Ze verscheen als extras en speelde kleine rollen in TV shows als Law & Order: Special Victims Unit en ER. Haar eerste hoofdrol was in de film Tanner Hall. Ze speelde tegenover Michael Sera in Youth in Revolt en in films als A Nightmare on Elm Street, The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo (waarvoor ze een Oscar nominatie kreeg), Side Effects en Her.

Overzicht rollen Rooney Mara

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Rooney Mara rol?

Gerelateerde artikelen:

5 reacties op “De vele gezichten van… Rooney Mara

 1. Aparte vrouw/actrice. Mis de film “Ain’t them bodies saints”, die onlangs in de filmhuizen draaide. Ben benieuwd of ze te zien is in de Terence Malik film, die nu (nog) op IMDB als “Untitled Terrence Malick Project” omschreven staat. Malick staat bekend om zijn schaar. Hij knipt soms hele rollen weg of hoofdrollen worden degradeert tot bijrollen. Grote naam of niet, niemand is veilig voor de schaar van Terrence!

  • De één na laatste foto is van die film. Zelf vond ik die film trouwens erg saai (speelde tijdens het PAC festival). Terrence Malik is ook niet m’n ding, dus waarschijnlijk zal ik die film niet gaan kijken.

   • Ah, nou zie ik hem (zag waarschijnlijk niet alles zo duidelijk vanwege een bijna slapeloze nacht). Ik heb hem niet in de bios willen zien omdat de trailer daar niet echt toe uitnodigde :).
    Tja, Malick film moeten inderdaad wel je ding zijn, maar ik kan het wel waarderen. Zo zie je maar dat er voor ieder wat wils is 🙂

    • Ik moest ook nog een keer checken, want de overzichten zijn al een tijd geleden gemaakt, dus af en toe kan er een nieuwere niet bij zitten….

     Tree of Life was de eerste Malick film voor mij (Thin Red Line heb ik ooit wel eens opgezet, maar niet afgekeken) en alhoewel visueel mooi sprak de film me verder niet aan.

 2. Pingback: Recensie: Carol (2015) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.