De vele gezichten van… George Clooney

De vele gezichten van George Clooney

George Clooney werd geboren op 6 mei 1961 in Kentucky. Hij ging naar de Blessed Sacrament School in Fort Mitchell, Kentucky. In Ohio waren z’n volgende scholen St. Michael’s School in Columbus, en St. Susanna School in Mason. Aan het begin van zijn tienerjaren was een gedeelte van z’n gezicht verlamd, wat na een jaar vanzelf weer wegging. Toen z’n ouders verhuisden naar Augusta, Kentucky, ging hij daar naar Augusta High School. Hij was een goede leerling met hoge cijfers. Hij speelde baseball en basketbal. Hij probeerde ingehuurd te worden door de Cincinnati Reds maar slaagde daar niet in. Op Northern Kentucky University studeerde hij journalisme.

In 1978 kreeg hij z’n eerste rol in de TV serie Centennial. Z’n eerste grote rol was in de komedie show E/R (niet te verwarren met de show waardoor hij bekend werd), maar hij speelde ook in Golden Girls en Roseanne. Zijn rol in de ziekenhuisserie ER betekende z’n grote doorbraak en leverde hem vele nominaties op. Z’n eerste filmrol was samen met Quentin Tarantino in From Dusk Till Dawn. Sindsdien heeft hij zich op films gericht en speelde in films als Out of Sight, Three Kings, O Brother Where Art Thou?, The Perfect Storm en Ocean’s Eleven. Z’n eerste film als regisseur was Confessions of a Dangerous Mind. Andere films waar hij te zien was zijn onder andere The Men Who Stare at Goats, The Fantastic Mr. Fox, Up in the Air, The Descendants, The American en Gravity. Hij won twee Oscars.

George Clooney

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete George Clooney rol?

Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published.