Sex Tape (2014)

Recensie Sex Tape

Het is geen verrassing dat sex verkoopt. Hele reclame campagnes worden er op gebaseerd en sommige regisseurs (Michael Bay is de eerste waar ik aan moet denken) brengen de ronde vrouwelijke glooïngen en stoere mannen maar al te graag vol in beeld. Ook op het gebied van de komedie film is sex al jaren een vast onderwerp. Van de exploitation films van de jaren zeventig naar films als Porky’s in de jaren tachtig tot de Apatow films van de afgelopen jaren. Sex Tape draait nu in de bioscopen en laat er geen twijfel over bestaan wat het onderwerp van de film is. De afgelopen jaren zijn er diverse celebrity sextapes verschenen die erg populair zijn en ook in de privésfeer zijn erg genoeg koppels die de stoute schoenen aantrekken en de daad op de gevoelige plaat vastleggen.

Recensie Sex Tape

Zo ook het stel Annie (Cameron Diaz) en Jay (Jason Siegel). Voordat de twee kinderen kregen deelden ze zeer regelmatig het bed (en andere plekken), maar inmiddels wordt dat bed alleen nog maar gebruikt om te slapen en is seks iets wat niet langer spontaan is en moet worden ingepland. Het enige waar ze nog tijd voor hebben is werk en zorg voor de kinderen. Wanneer de twee een avond alleen thuis zijn hebben ze een briljant idee om hun seksleven nieuw leven in te blazen: Ze maken een sekstape met hun iPad. Het filmpje duurt uiteindelijk drie uur en de twee gaan geheel voldaan slapen. Jay komt echter tot een schokkende ontdekking, want de film die ze hebben opgenomen is automatisch gesynchroniseerd met andere iPads die hij de afgelopen jaren heeft weggegeven. De twee moeten proberen die iPads te lokaliseren en te wissen voordat anderen hun escapades ook zien.

Recensie Sex Tape

Voor een film die over seks gaat is het geheel erg tam te noemen, behalve wat billen is er weinig ander naakt te zien en ook de komedie is nergens echt schokkend. De titel is gewaagder dan het uiteindelijke resultaat. Cameron Diaz lijkt speelt een rol die ze ook al eerder heeft gespeeld en doet wat er van haar verwacht wordt. De film bevat een aantal cameo’s (waaronder Rob Corddry, Ellie Kemper en Rob Lowe als de CEO van een bedrijf dat geïnteresseerd is in de blog van Annie), maar de hele zoektocht naar de iPads is verbazingwekkend kort en levert maar weinig geslaagde grappen op. De film eindigt net zoals The Hangover met beelden uit de daadwerkelijke sekstape en dat zijn uiteindelijk de grappigste momenten. Met een titel als Sex Tape had ik persoonlijk een grovere film verwacht en zou ik als je toch op zoek bent naar een komedie die grappen over sex maakt eerder een film als Kevin Smith’s Zack and Miri Make a Porno aanraden.

2 reacties op “Sex Tape (2014)

 1. Een Hollywoodproductie met bekende acteur(s)/actrice(s) in combinatie met seks. Gemakshalve ga ik er dan al van uit dat de seks bestaat uit wat close-ups van een gezicht in extase en hier en daar een blote bil.
  Jouw recensie geeft al aan dat het niet verder gaat dan dat. Snel geld verdienen. Het enige seks gerelateerde is waarschijnlijk dat je je na afloop van de film ‘genaaid’ voelt.
  Waarschijnlijk gaat dit ook gebeuren bij Fifty Shades of Grey. Ik heb de boeken gelezen. Net als heel veel vrouwen. Als een deel van deze lezeressen alleen al uit nieuwsgierigheid naar de bios gaan heb je al een kaskraker. Je hoeft dan niet eens je best te doen om een goede film te maken. Mooie mensen, wat touw, open monden en wat er nog meer afspeelt in de SM kamer daar mag je naar raden. Ik kan namelijk met de beste wil van de wereld mij niet voorstellen dat de Amerikanen de expliciet beschreven seks scenes ongekuist verfilmen. Misschien heb ik het mis…time will tell. Eyeworks wil ook snel geld verdienen met De Overgave. Zeg maar de Nederlandse Vijftig Tinten Grijs. De film is met bloedspoed opgenomen en komt al half augustus uit. Bewust ruim voor de release datum van Fifty Shades of Grey (feb. 2015). Half juni begonnen ze met filmen en volgende week in de bios….KASSA.

  • Je aanname is inderdaad helemaal juist 🙂

   Ja, het voelt inderdaad als zo’n “makkelijk en snel geld verdienen” film aan. Vraag me ook af hoe ze Fifty Shades gaan aanpakken (heb het boek niet gelezen).

   Hoor nu voor het eerst van De Overgave (lees niet al te veel filmgerelateerd nieuws), maar dat klinkt inderdaad als een spoedklus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.