De vele gezichten van… Robin Williams

Films Robin Williams

Het is altijd een grote schok wanneer iemand plotseling overleden is. Met grote verbazing las ik dan ook vanochtend dat acteur Robin Williams er niet langer meer is. Tijd om gelijk achter de PC te kruipen om stil te staan bij de vele filmrollen waarin hij schitterde. Toen ik dit overzicht maakte realiseerde ik me in hoeveel fantastische films Robin Williams heeft gespeeld. Hij won een Oscar voor Good Will Hunting (en kreeg diverse nominaties) en tijdens zijn carriere speelde hij zowel serieuze als grappige rollen. Dat was in films als Patch Adams, Good Morning Vietnam, Hook, One Hour Photo, Insomnia, Flubber, Toys, What Dreams May Come, The Fisher King, Jumanji, Aladdin en Awakenings. Een veelzijdig acteur die gemist zal worden.

Overzicht films Robin Williams

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Robin Williams rol?

Gerelateerde artikelen:

11 reacties op “De vele gezichten van… Robin Williams

 1. Vragen om mijn favoriete Robin Williams rol is niet te doen. Mijn favorieten rollen zijn daarentegen:
  – What Dreams May Come
  – Patch Adams
  – Mrs. Doubtfire

 2. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met creatieve beroepen vaker worden behandeld voor geestesziekten dan de gemiddelde burger. Helaas blijkt dit dus maar al te waar. Vroeger keek altijd naar Mork & Mindy (tja ben al oud 🙂 ). Favoriete rol is moeilijk, maar ik kies toch voor Good Will Hunting

  • Ja, helaas is dat vaak het geval. Heb Mork & Mindy nooit gezien. Good Will Hunting is echt een lange tijd geleden sinds ik die gezien heb.

 3. Ik heb ook wel een aantal favorieten, maar Aladdin steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit ondanks dat hij niet real life te zien is in deze leuke film 🙂

  • Good Will Hunting gisteren gekeken en hij is zo goed daarin. Insomnia is ook zo’n rol die je bijblijft (net als One Hour Photo)

 4. Pingback: Recensie: Good Will Hunting (1997) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.