De vele gezichten van… Jack Nicholson

Jack Nicholson

Jack Nicholson werd op 22 April 1937 geboren in New Jersey. Toen hij opgroeide werd hem verteld dat z’n grootouders zijn eigen ouders waren en dat zijn moeder z’n zus was. Reden hiervoor was dat z’n moeder erg jong was toen ze zwanger werd. Hij kwam pas achter de waarheid nadat ze overleden waren. Op de middelbare school maakte hij altijd erg veel grappen en kwam daardoor regelmatig in de problemen, waarbij hij tijdens één jaar elke dag moest nablijven.

Hij verhuisde naar Hollywood en werkte hij als een manusje van alles bij MGM animatie. Hij kreeg een baan als animator aangeboden, maar sloeg deze af om te proberen een acteer carrière te starten. Zijn eerste film was The Cry Baby Killer in 1958. Hij werkte samen met Roger Corman en in een documentaire over Corman bedankt hij hem voor het feit dat hij een carrière heeft. Die leek op het eerste gezicht niet te lukken en hij schreef scripts. Z’n doorbraak kwam pas toen hij een rol kreeg in Easy Rider. Sindsdien heeft hij in een hoop films gespeeld waaronder The Shining, The Departed, Five Easy Pieces, Chinatown, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Batman, A Few Good Men, About Schmidt, Anger Management en The Bucket List. Hij heeft 3 Oscars gewonnen.

Overzicht films Jack Nicholson

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Jack Nicholson rol?

Gerelateerde artikelen:

6 reacties op “De vele gezichten van… Jack Nicholson

  1. Wat een fantastische acteur is hij toch! Ik ben echt een fan en ik heb zoveel favorieten dat ik ze niet eens kan opnoemen. Maar de rollen die toch wel het lijstje aanvoeren zijn The Joker in Batman, President Dale in Mars Attacks!, en natuurlijk Frank Costello in The Departed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.