Brick Mansions (2014)

http://image.tmdb.org/t/p/original/4u3vRPnAQ1MjCs6HrJPTiJSnxkj.jpg

Als er één genre is waarvoor mijn eisen niet erg hoog liggen, dan is het wel het actiegenre (mede dankzij de hoogtij dagen in de jaren tachtig en negentig). Een simplistisch verhaal stoor ik me bij die films niet aan en als er goede one liners inzitten, veel actie en weinig saaie momenten dan ben ik al verkocht. Brick Mansions is een film die duidelijk in het actiegenre past en dan ook heel weinig tijd verspilt aan het neerzetten van de setting. In Detroit is er een wijk die zo gevaarlijk werd dat de gemeente besloot er een grote muur omheen te bouwen en politieposten bij de uitgang te zetten zodat anderen geen last van de buurt hadden.

http://image.tmdb.org/t/p/original/4u3vRPnAQ1MjCs6HrJPTiJSnxkj.jpg

Die wijk is Brick Mansions en wordt geleid door Tremaine Alexander (RZA), die met een groot aantal criminelen alles onder controle probeert te houden en zorgt dat hij rijk wordt aan het verkopen van drugs. Lino (David Belle) probeert de buurt weer op te ruimen, wat niet door Tremaine in dank wordt afgenomen. Tijdens een spectaculaire opening probeert Lino zich als freerunner uit de voeten te maken terwijl de Tremaine’s mannen hem proberen uit te schakelen. De burgemeester van Detroit wil agent Damien Collier (Paul Walker, in één van zijn laatste rollen) undercover het gebied insturen om een bom onschadelijk te maken die in handen is gekomen van Tremaine. Over het verhaal is een actiesausje gegoten.

http://image.tmdb.org/t/p/original/4u3vRPnAQ1MjCs6HrJPTiJSnxkj.jpg

De verhalen van Collier en Lino komen al snel samen. De gedeeltes waarin Lino zijn freerunning doet zijn goed in beeld gebracht. RZA weet na een aantal filmrollen nog steeds geen overtuigende acteerprestatie neer te zetten, maar aangezien zijn rol enkel “the bad guy” uithangen is, is dat niet zo erg. Het is nog steeds vreemd om Paul Walker te zien terwijl je weet dat hij er niet meer is. Het was altijd een acteur die misschien niet werd gezien als iemand die in de top 10 van beste acteurs, maar die wel altijd alles in z’n rollen stopte en dat is ook in deze film duidelijk.

Brick Mansions is zeker geen meesterwerk te noemen, maar biedt aan actiefans voldoende entertainment om een vermakelijk tussendoortje te zijn.

2 reacties op “Brick Mansions (2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published.