De vele gezichten van… Marlon Brando

Marlon Brando

Marlon Brando werd geboren op 3 april 1924 in Omaha, Nebraska. Toen hij opgroeide probeerde z’n moeder hem geïnteresseerd te krijgen in het acteren op toneel. Hij begon met het nadoen van de manier waarop mensen bewogen en spraken. Hij werd van school gestuurd toen hij z’n motor door de gangen reed en waardoor hij uiteindelijk op een militaire school terecht kwam en hij opviel voor z’n acteertalent. Op deze school kwam hij ook in de problemen. Hij werd bijna weggestemd, maar besloot er zelf mee te stoppen.

Hij had verschillende baantjes en wilde uiteindelijk het leger in. Na onderzoek besloot het leger hem echter niet toe te laten omdat hij problemen met z’n knie had. Hij besloot om naar New York te gaan en volgde lessen bij de American Theatre Wing Professional School en de Actors Studio. Hierna speelde hij op Broadway in diverse toneelstukken. Z’n eerste filmrol speelde hij in 1950 in The Men. Hij acteerde in z’n carrière in meer dan 40 films waaronder A Streetcar Named Desire, Viva Zapata!, Julius Caesar, On the Waterfront, The Godfather, Apocalypse Now en Superman. Hij wordt gezien als één van de beste acteurs van de vorige eeuw en kreeg 8 Oscar nominaties, waarvan hij er 2 verzilverde (voor The Godfather en On the Waterfront). Hij overleed op 80-jarige leeftijd op 1 July 2004.

Overzicht rollen films Marlon Brando

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Marlon Brando rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.