De vele gezichten van… Carey Mulligan

Vele gezichten Carey Mulligan

Carey Mulligan werd geboren op 28 mei 1985 in Londen. Ze woonde vanaf haar derde tot haar achtste in Duitsland. Haar interesse in acteren begon op haar zesde, toen ze haar broer in een toneelstuk van schoool zag. Als tiener was deed ze veel theater en was het hoofd van de studenten voor de drama afdeling op de school waar ze heen ging. Haar ambitie om te acteren bleef groeien, ondanks dat haar ouders er geen fan van waren. In het geheim probeerde ze zich bij diverse theaterscholen in te schrijven, maar die verzoeken werden afgewezen.

Het was acteur Julian Fellowes die haar uitnodigde voor een diner met andere mensen die graag acteur wilden worden. Hier ontmoette ze een casting agent die haar een rol gaf in Pride and Prejudice. Ze bleef op toneel spelen, maar speelde mee in series als Bleak House, Waking the Dead, Trial & Retribution, Doctor Who en Agatha Christie Marple: The Sittaford Mystery. Sinds 2009 speelt ze meer in films, waaronder An Education, Public Enemies, Brothers, Wall Street: Money Never Sleeps, Never Let Me Go, Drive, Shame en The Great Gatsby.

OVerzicht films Carey Mulligan

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Carey Mulligan rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Carey Mulligan

  1. Ik vind haar steengoed in de films die ik tot nu toe met haar heb gezien. Ze is geweldig in Shame, doet het fantastisch in The Great Gatsby, maar haar rol in Drive steekt toch met kop en schouders boven de anderen uit šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.