De vele gezichten van… Jim Carrey

De vele gezichten van Jim Carrey

Hij werd geboren op 17 january 1962 in Newmarket, Canada. Toen hij opgroeide verloor zijn vader z’n baan en woonde hij samen met z’n familie in een busje. Op z’n vijftiende stopte hij met school en werkte hij als concierge. Hij ging later nog wel naar school maar maakte niets af. Alhoewel hij begon met het nadoen van anderen lukte het hem niet succesvol te zijn. Pas toen z’n ouders een huis hadden besloot hij het nog een keer te proberen en begon hij er geld mee te verdienen.

Hij begon te touren met Rodney Dangerfield. Uiteindelijk belandde hij in Los Angeles waar hij stand up comedy deed. Z’n auditie voor een rol in Saturday Night Live resulteerde niet in een baan en in 1983 verscheen hij in films als Rubberface en Copper Mountain. Hij wist een hoofdrol te krijgen in de TV serie The Duck Factory, maar de serie werd vroegtijdig gestopt. Dankzij z’n rol in Earth Girls Are Easy wist hij een plek bij de TV show In Living Color te bemachtigen. Het opende deuren voor grotere rollen, waaronder Ace Ventura: Pet Detective (een film waaraan hij ook heeft meegeschreven). Het zou hem een ster maken. Films in z’n carrière zijn onder andere Dumb and Dumber, Liar Liar, The Mask en Bruce Almighty. Hij heeft ook diverse serieuze rollen gespeeld zoals in The Majestic, The Number 23 en Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Overzicht rollen Jim Carrey films

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Jim Carrey rol?

Eén reactie op “De vele gezichten van… Jim Carrey

  1. Pingback: Recensie: Dumb and Dumber To (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.