Snabba Cash III: Livet Deluxe (2013)

Recensie Snabba Cash 3

Het laatste deel van de Snabba Cash trilogie werpt weer een blik in de levens van verschillende personages uit de eerste twee delen. JW vertrekt naar Amerika om uit te vinden wat er gebeurt is met z’n verdwenen zus en Jorge probeert langzaam ook z’n leven te veranderen en de criminele wereld te ontsnappen. Weet dit derde deel het hoge nivo van de eerste twee delen te evenaren?

Recensie Snabba Cash 3

Wanneer dit de eerste film is die je kijkt uit deze filmreeks dan zal een groot gedeelte van het verhaal je ontgaan. Door het grote aantal flashbacks en de verschillende personages die gevolgd worden is de kans namelijk groot dat je van de film maar weinig kan maken. Heb je deze delen wel gezien dan is de opbouw van de film initieel langzaam. Het verhaal van JW tot het laatste half uur zo minimaal dat je bijna vergeet dat hij deel uitmaakt van de film. Jorge is voor het grootste gedeelte van de film de focus.

Recensie Snabba Cash 3

Van de drie delen is Livet Deluxe de minste. Vooral in het laatste half uur van de film wordt het verhaal zeer ongeloofwaardig. Het levert een aantal leuke actiescènes op, maar zelf merkte ik dat ik begon af te haken. De focus lag plotseling op een relatief nieuw karakter en wat er zich afspeelt gaat richting Hollywoodfilms, wat in dit geval helaas geen compliment is. Graag had ik een sterker einde gezien. Als kijker leef je gedurende drie films mee met de personages en de verwachtingen waren hoog gespannen. Snabba Cash III weet daar helaas niet aan te voldoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.