De vele gezichten van… Rachel Weisz

De vele gezichten van Rachel Weisz

Rachel Weisz werd geboren op 7 maart 1970 in London. Op haar 14e begon ze te werken als model. Toen Richard Gere haar in 1984 vroeg om in King David te verschijnen sloeg ze dit aanbod af. Ze studeerde af bij Trinity Hall, Cambridge met een “Bachelor of Arts degree” in Engels. Op de universiteit acteerde ze in verschillende producties en startte een drama groep, waarmee ze in 1991 een Student Drama Award won. Haar eerste TV verschijning was in 1992 in Advocates II en een rol in een aflevering van Inspector Morse. Haar eerste grote rol was samen met Keanu Reeves en Morgan Freeman in Chain Reaction. The Mummy betekende haar doorbraak. Films waarin ze verscheen zijn onder andere Beautiful Creatures, The Runaway Jury, About a Boy, Constantine, The Constant Gardener, The Fountain, The Brothers Bloom en Dream House. Ondanks haar filmcarrière is ze blijven acteren op het toneel.

Overzicht rollen Rachel Weisz films foto's

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Rachel Weisz rol?

2 reacties op “De vele gezichten van… Rachel Weisz

Leave a Reply

Your email address will not be published.