De vele gezichten van… Ben Affleck

Ben Affleck

Op 15 augustus 1972 werd Ben Affleck geboren in Berkeley, Californië. Op 8-jarige leeftijd raakte hij bevriend met Matt Damon. Al op jonge leeftijd begon hij met acteren en verscheen in verschillende TV shows en films. Hij werkte diverse keren samen met regisseur Kevin Smith en verscheen in Mallrats, Jersey Girl, Chasing Amy en Clerks 2. Z’n grote doorbraak kwam bij z’n rol in Good Will Hunting, waarvoor hij het script samen met Matt Damon schreef en een Oscar won. Andere films waarin hij verscheen zijn onder andere Boiler Room, Armageddon, Pearl Harbor, Daredevil, Gigli en Hollywoodland. Achter de camera heeft hij inmiddels ook een aantal indrukwekkende films weten te regisseren: Gone Baby Gone, The Town en Argo (ook voor deze film kreeg hij een Oscar). Hij is de volgende acteur die in het Batman pak zal kruipen voor de volgende film die in 2016 zal verschijnen

overzicht rollen Ben Affleck films

Wat is jouw favoriete Ben Affleck rol?

Eén reactie op “De vele gezichten van… Ben Affleck

  1. Pingback: Manchester by the Sea (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.