De vele gezichten van… Ewan McGregor

Ewan McGregor

Ewan McGregor werd geboren op 31 maart 1971 in Perth, Schotland. Verschillende familieleden acteerden ook. Hij ging naar de Guildhall School of Music and Drama waar hij drama studeerde. Voordat hij afstudeerde wist hij rollen te bemachtigen in series als Family Style en Lipstick on Your Collar. De eerste rol waardoor hij echt opgemerkt werd was die in Danny Boyle’s Shallow Grave. Hij werkte daarna nog met de regisseur voor Trainspotting en A Life Less Ordinary. Daarnaast speelde hij in films als Nightwatch, Star Wars, Moulin Rouge!, Black Hawk Down, Big Fish, I Love You Phillip Morris, The Men Who Stare at Goats, The Ghost Writer, Beginners, Salmon Fishing in the Yemen en The Impossible.

Overview in pictures of the roles of actor Ewan McGregor in his movie career

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Ewan McGregor rol?

8 reacties op “De vele gezichten van… Ewan McGregor

  1. Moeilijk voor mij om een favoriete rol te kiezen. Dit is zo’n acteur waar ik zijn misstappen kan vergeven (misstappen in mijn ogen dan). De films die hij maakte met Danny Boyle, met name Trainspotting, zijn wel “my cup of tea”.
    Vond Brassed off een leuke film. Wil Salomon fishing in Jemen en August: Osage County zeker nog zien.

    • Welke films zijn voor jou dan misstappen? Hij was inderdaad goed in Trainspotting. Brassed Off heb ik volgens mij niet gezien. Z’n rol in August: Osage County is niet heel groot, maar in Salmon Fishing in the Jemen vond ik hem wel erg leuk.

    • Nee, dat is inderdaad ook wel een interessante kant van hem. Hij doet zeker een hoop goede dingen…over het algemeen doen wel meer acteurs/actrices dat.

  2. Pingback: T2 Trainspotting (2017) | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.