Cold Comes the Night (2013)

Recensie Cold Comes the Night

Velen zullen het niet weten, maar Breaking Bad acteur Bryan Cranston heeft al een lange carrière achter zich. Op het moment preiken er al 132 titels van TV shows en films op zijn naam. Door zijn rol in Breaking Bad echter is hij echt doorgebroken en verscheen dan ook in een aantal grote films de afgelopen jaren waaronder Drive, John Carter, Total Recall, Argo en Godzilla. In die films waren het vooral ondersteunende rollen, maar in deze film speelt de 58 jarige acteur de hoofdrol, samen met Alice Eve.

Review Cold Comes the Night

Topo (Bryan Cranston) is een slechtziende beroepscrimineel die samen met zijn partner op weg is om een pakket af te leveren. Ze stoppen bij een motel dat gerund wordt door Chloe (Alice Eve). Ze woont er samen met haar dochtertje en wordt door de kinderbescherming gedwongen om ergens anders te gaan wonen omdat de situatie in het motel zo slecht is dat het niet veilig zou zijn. Chloe zit echter vast in haar situatie en heeft onvoldoende geld beschikbaar om te verhuizen. Wanneer er onverwachts iets gebeurt in het motel ontmoeten Topo en Chloe elkaar en dwingt hij haar om met hem mee te werken. Het is het begin van een gevaarlijke en chaotische zoektocht waarbij ze haar leven niet zeker is.

Review Cold Comes the Night

Cold Comes the Night zou een spannende thriller moeten zijn waarin je elk moment op je puntje van je stoel zou moeten zitten. Helaas slaagt de film er niet in om dat voor elkaar te krijgen. Cranston speelt een Oost Europese man met een zwaar accent en je kan je afvragen of dat nodig was geweest. Het voegt namelijk niet veel toe aan het verhaal of z’n karakter. Hij speelt zijn rol vol overgave, maar door het tegenvallende script voelt het geheel aan als een opeenstapeling van losse momenten en heb je maar zelden het gevoel dat er mensen in gevaar zijn. Er zijn een aantal onverwachte momenten, maar als geheel stelt Cold Comes the Night helaas teleur.

2 reacties op “Cold Comes the Night (2013)

  1. Mijn gevoel zei al dat ik deze links moest laten liggen en na het lezen van je recensie ben ik al helemaal niet meer van plan om deze op te pikken ondanks dat ik echt een enorme fan ben van Cranston. Overigens vond ik ook zijn bijrol in Rock of Ages echt te hilarisch voor woorden. 🙂

    • Rock of Ages heb ik niet gezien. Zou inderdaad geen haast maken met het kijken van deze film, er is zoveel beters te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.