Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)

Cloudy with a chance of meatballs 2 recensie

Door zijn grote hoeveelheid aan geslaagde grappen, origineel verhaal en heerlijke gerechten was het eerste deel van Cloudy with a Chance of Meatballs, of Het Regent Gehaktballen zoals het hier genoemd wordt, een onverwacht succes. Het verhaal over hoe uitvinder Flint Lockwood (Bill Hader) een machine ontworp die water kon veranderen in eten, de FLDSMDFR, en waarbij dat vervolgens helemaal mis ging was vermakelijk. Als animatiefilms een succes blijken dan kijkt niemand op van een vervolg en die is inmiddels op DVD en Blu Ray verschenen. De FLDSMDFR die in het eerste deel uitgeschakeld leek te zijn, lijkt nu in plaats van stormen van eten wat anders te maken: Levend eten, foodimals.

Cloudy with a chance of meatballs 2 recensie

De film begint 8 minuten na het eerste deel en de bewoners van het stadje krijgen bezoek van helikopters van Live Corp, waarvan Chester V de charismatische leider is. Flint is al fan van deze uitvinder sinds hij kind is en als hij door hem gevraagd wordt om te helpen kan hij geen nee zeggen. Samen met z’n vrienden begint Flint aan een nieuw avontuur, op zoek naar de FLDSMDFR. Daarbij ontdekken ze dat het voedsel er anders uit ziet dan ze gewend zijn:

De wereld die door Sony Pictures Animation neer wordt gezet ziet er prachtig uit en is zeer kleurrijk. Er is veel aandacht besteed aan het bedenken van leuke dieren gebaseerd op eten. Voorbeelden zijn Hippotatomus, Shrimpanzees, Mosquitoasts, Apple Pie-thon en Susheep. Al dat eten wordt regelmatig gebruikt voor woordgrappen, waarbij “There is a leak in the boat”, waarna de groep een prei ziet wel een persoonlijke favoriet.

Cloudy with a chance of meatballs 2 recensie

Cloudy 2 is kan het beste beschreven worden als een komische avonturen/monsterfilm. Chester V, waarvan al snel duidelijk is dat hij meer van plan is dan hij laat blijken, lijkt met zijn bedrijf Live Corp duidelijk geïnspireerd te zijn door Apple en Steve Jobs. Zijn product krijgt regelmatig updates naar een hogere versie en zijn uitstraling van Zen toont ook overeenkomsten. De DVD bevat veel leuke extra’s over de verschillende dieren en je komt er zelfs achter dat er een Bigfoot achtige foodimal in de film verwerkt zit die je normaal nooit zou opvallen. Dit tweede deel is iets anders dan het origineel, maar net zo vermakelijk.

4 reacties op “Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published.