22 Jump Street (2014)

22 Jump Street Recensie

Voordat 21 Jump Street uitkwam waren er maar weinig filmliefhebbers die het gevoel hadden dat dat een film zou worden die de moeite waard zou zijn. Het was de zoveelste tv show waarvan een film van gemaakt werd (andere voorbeelden zijn Miami Vice en The A-Team) en het merendeel van dat soort films bleek van inferieure kwaliteit te zijn. 21 Jump Street wist te verrassen, door zijn zelfspot en de chemie tussen Channing Tatum en Jonah Hill. Het was een leuke, vermakelijke komedie die erg succesvol was en een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

Het resultaat is 22 Jump Street. Vaak stellen vervolgen van succesvolle komedies teleur omdat ze hetzelfde trucje nogmaals willen uithalen en dat niet werkt (Analyze That, The Hangover 2). Hoe vergaat het deze film?

22 Jump Street review

Over het verhaal hoeft maar weinig gezegd te worden: het is namelijk precies hetzelfde als het eerste deel. Hetzelfde team moet weer op zoek gaan naar een drugsdealer op een school. Wat 22 Jump Street echter uitstekend weet te doen is om met dat gegeven de draak te steken. Er wordt steeds naar het feit verwezen dat ze hetzelfde doen, alleen met een groter budget en juist dat maakt het geheel zo vermakelijk. Dat komt ook doordat Tatum en Hill duidelijk plezier in hun rollen hebben en het tempo aan grappen hoog ligt.

22 Jump Street bespreking

Dat deze film zo geslaagd is, verbaast niet als je kijkt naar de regisseurs, Phil Lord en Christopher Miller. Deze heren waren eerder verantwoordelijk voor The Lego Movie en het script van Cloudy with a Chance of Meatballs. Mannen die de gouden formule voor goede komedie blijkbaar gevonden hebben. Er worden grappen gemaakt over de acteurs zelf (bijvoorbeeld het feit dat Tatum’s karakter beter als geheim agent in het Witte Huis zou kunnen werken (wat hij deed in de film White House Down)), maar ook conversaties die je normaal alleen in romantische films ziet maar dan nu tussen de twee politie agenten. De film voelde wel iets te lang aan (een minuut of 10 a 15 minder had het geheel wat strakker kunnen maken), maar desondanks is dit één van de betere komedies van het jaar.

7 reacties op “22 Jump Street (2014)

  1. Dat zowel 21 als 22 Jump Street top komedies zijn is bijna vanzelfsprekend. Ondanks dat er totaal geen verhaal lijn is zit, maar meer combinatie van losse (komische) stukjes, is het de perfecte film voor een paar uurtjes lachen, gieren, brullen. Ik zou zelf ook tussen de 7 en 8 uitkomen!

    • Het gaat inderdaad meer om de komedie van de situaties waarin de twee verzeild raken dan het grote verhaal. Vermakelijke films en zou nog een vervolg helemaal niet erg vinden.

  2. Een 21 (en 22) Jump Street zonder Johnny Depp en Dustin Nguyen lijkt mij helemaal niets 🙂

    Ik zat wel echt aan de buis gekluisterd als de serie vroeger op TV kwam. Spannende verhalen die zich binnen de schoolmuren afspeelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.