De vele gezichten van… Hugh Jackman

De vele gezichten van Hugh Jackman

Hugh Jackman werd geboren op 12 October 1968 in Sydney, Australië. Toen z’n ouder scheidden bleef hij in Australië wonen terwijl z’n moeder verhuisde naar de UK. Hij hield erg van reizen en wilde de wereld zien. Hij wilde graag kok in een vliegtuig wordne zodat hij op die manier z’n droom waar zou kunnen maken. In 1985 verscheen hij in een toneelstuk gebaseerd op My Fair Lady op school. Hij studeerde aan de “University of Technology” in Sydney waar hij een bachelor diploma in communicatie haalde. Toen hij besloot om drama lessen te volgen voelde hij alsof hij zijn roeping gevonden had. Hij volgde een cursus acteren bij het “Actors’ Centre” in Sydney. Er werd hem een rol aangeboden in de Australische soapserie Neighbours, die hij afwees. In plaats daarvan ging hij naar de “Western Australian Academy of Performing Arts”.

Op de avond dat hij afstudeerde kreeg hij een rol aangeboden in Correlli, een drama serie op ABC. Hij verscheen daarna in verschillende toneelstukken, waaronder Beauty and the Beast en Sunset Boulevard. Hij deed verschillende TV shows en kleine films, maar bleef ook terugkeren naar het theater (iets wat hij nog steeds regelmatig doet). Hij won een prijs voor zijn rol in het toneelstuk Oklahoma!
Het was echter zijn rol in X-Men als Wolverine waardoor hij bekend werd bij een groot publiek. Sindsdien verscheen hij in films als Kate & Leopold, Swordfish, The Prestige, The Fountain, Scoop, Australia en Les Miserables. De makers van de James Bond films dachten er aan om hem de rol te laten spelen, maar uiteindelijk ging deze naar Daniel Craig.

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Hugh Jackman rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Hugh Jackman

  1. Hij heeft mij toch meerdere keren verrast, maar één van zijn beste rollen speelt hij naar mijn mening in Les Misérables. Geweldig! Maar ook als de Wolverine doet hij het telkens weer fantastisch.

    • Wolverine is een fantastische rol, maar ook The Prestige is een film waarin ik hem echt fantastisch vind.

  2. Pingback: Logan (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.