Big Bad Wolves (2013)

Recensie Big Bad Wolves

Elke film geeft z’n eigen invulling aan bepaalde thema’s. Thema’s als liefde of wraak zijn in hun basis gelijk, maar de uitwerking daarvan in filmvorm kan vele vormen aannemen. Soms zijn er films die rond dezelfde tijd uitkomen en sterke overeenkomsten tonen, vaak niet eens opzettelijk. Tijdens het kijken van Big Bad Wolves moest ik steeds denken aan Prisoners. Beide films gaan over de liefde van een vader voor z’n kind en de acties die bereid is uit te voeren om achter de waarheid te komen. In beide films gaan ze erg ver in het laten praten van degene die ze verdenken van de verdwijning van hun dochter.

Recensie Big Bad Wolves

Miki (Lior Ashkenazi) is een rechercheur die sterke verdenkingen heeft dat een leraar (gespeeld door Rotem Keinan) verantwoordelijk is voor de verdwijning, het misbruiken en vermoorden van kinderen. Tijdens de opening probeert hij samen met twee andere agenten in een afgelegen gebouw de man te laten bekennen, zonder succes. Wanneer z’n baas hier achter komt mag hij tijdelijk zijn badge inleveren, maar toch kan hij de zaak niet loslaten en besluit hij het heft in eigen handen te nemen. Een vader van een verdwenen meisje (Tzahi Grad) heeft echter hetzelfde idee, waardoor de twee, samen met de verdachte in een afgelegen huis terechtkomen.

Recensie Big Bad Wolves

Als je niet tegen extreem geweld kan dan moet je niet aan deze film beginnen. Net zoals in Prisoners gaat de film heel erg ver en dat zal niet iedereen kunnen waarderen. Het geweld zit echter niet in de film om de kijker te shockeren (wat overigens wel zal gebeuren), maar past op een natuurlijke wijze in het verhaal. Als kijker vraag je je af hoe ver je zelf zou gaan, maar tegelijkertijd speelt de film ook met je emoties. Je vraagt je af of de mannen wel de juiste persoon hebben en gaat ook regelmatig een kant op die je niet zou verwachten. De film kan je het beste in de originele Israelische versie bekijken aangezien de Engelse nasynchronisatie verschrikkelijk is en een hoop emotie uit het verhaal haalt. Als je Zuid Koreaanse wraakfilms kan waarderen, dan zou je Big Bad Wolves ook een kans moeten geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.