De vele gezichten van… Joaquin Phoenix

De vele gezichten van Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix werd geboren in San Juan, Puerto Rico op 28 oktober 1974. Zijn ouders (die nog een aantal andere kinderen hadden) maakten deel uit van een religieuze cult met de naam Children of God, waar ze uitstapten in 1978 en terugkeerden naar Amerika. Terwijl ze opgroeiden traden de kinderen regelmatig op straat op en in L.A. werd Joaquin Phoenix, samen met z’n broers opgemerkt en kreeg hij in 1982 TV werk aangeboden. Initieel verscheen hij onder de naam Leaf Phoenix. Hij speelde rollen in To Die For, U Turn en Inventing the Abbotts. Het was echter zijn rol in The Gladiator als de romeinse keizer Commodus waardoor hij bekend werd en hij acteerde daarna in films als Hotel Rwanda, Signs, The Village, Walk the Line. Hij verraste iedereen toen hij het nieuws bekend maakte dat hij was gestopt met acteren en zich zou focussen op een carrière in rap. Het resultaat was uiteindelijk de “documentaire” I’m Still Here. Hij begon met zijn rol in The Master weer met acteren.

Overzicht rollen films Joaquin Phoenix in pictures

Click to enlarge

Wat is jouw favoriete Joaquin Phoenix rol?

4 reacties op “De vele gezichten van… Joaquin Phoenix

  1. Pingback: De Tien: Beste acteurs “estafette race” | De Filmkijker

  2. Pingback: You Were Never Really Here (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.