A Young Doctor’s Notebook (2012)

Recensie A Young Doctor's Notebook

Het probleem met series voor mij is dat ze over het algemeen een grote investering van tijd vergen. Met een groot aantal afleveringen betekent het meestal dat alhoewel ik van series kan genieten het betekent dat ik gedurende die periode geen films kan kijken. Het is de reden dat ik de afgelopen jaren maar weinig aandacht aan series heb gegeven. Eind vorig jaar en ook dit jaar ben ik weer echt begonnen met het kijken van series en heb er een aantal gezien waar ik van heb kunnen genieten. A Young Doctor’s Notebook is een miniserie die de lengte heeft van een gemiddelde speelfilm. Met 4 afleveringen van 22 minuten was dit een serie die ik er dus makkelijk even tussendoor kon doen en me weinig tijd kostte.

Recensie A Young Doctor's Notebook

Met Daniel Radcliffe (Harry Potter) en John Hamm (Mad Men) in de hoofdrollen heeft de serie een stel goede acteurs gevonden. Ze spelen dezelfde rol, maar op verschillende leeftijden. Het bijzondere van de serie is dat de twee echter met elkaar praten. De oudere versie bezoekt als het ware zijn jongere ik en probeert hem te waarschuwen voor bepaalde keuzes die hij heeft gemaakt waar hij de gevolgen van heeft ondervonden. Hij is een arts in het Rusland aan het begin van de revolutie. Net afgestudeerd moet hij aan de slag in een afgelegen ziekenhuis (het dichtstbijzijnde dorp is niet snel te bezoeken). De twee zusters en een andere arts werken er al jaren en adoreren de vorige hoofdarts, die inmiddels overleden is. Als net afgestudeerde arts moet hij leiding geven en belangrijke keuzes maken om levens te kunnen redden. Dat leidt regelmatig tot vreemde situaties.

Recensie A Young Doctor's Notebook

A Young Doctor’s Notebook is een zwarte komedie die z’n humor vooral haalt uit de onervarenheid van de arts en de beperkte middelen van het ziekenhuis. Regelmatig zijn er bloederige operaties (die realistisch in beeld worden gebracht) waarin Daniel Radcliffe’s karakter geen idee heeft wat hij moet doen en een smoes verzint om naar z’n kamer te gaan om het één en ander na te lezen. De dynamiek tussen de karakters is leuk, maar als kijker leer je naast de hoofdarts de rest van zijn personeel niet kennen. Toch is deze miniserie zeker leuk om te kijken, mede dankzij de leuke acteerprestaties van Radcliffe en Hamm. Met korte afleveringen en grappige situaties kijkt het geheel vlot weg en is daarmee een leuk tussendoortje. De serie is verkrijgbaar op DVD en is ook via Netflix te bekijken.

Eén reactie op “A Young Doctor’s Notebook (2012)

  1. Pingback: Mijn Filmjaar: 2014 - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.