I Knew It Was You: Rediscovering John Cazale (2009)

Review I Knew It Was You: Rediscovering John Cazale (2009)

Als ik een “De vele gezichten van…” artikel zou maken over John Cazale zou dat een erg korte zijn. Hij verscheen namelijk in maar vijf films. Die films worden echter allemaal gezien als klassiekers: The Godfather 1 en 2 (waar hij de rol van Fredo vertolkte), The Conversation, The Deer Hunter en Dog Day Afternoon. Deze korte documentaire (slechts 39 minuten) kijkt terug naar zijn carrière en gedenkwaardige optredens als acteur.

Review I Knew It Was You: Rediscovering John Cazale (2009)

De mensen waarmee hij gewerkt heeft en degenen die door hem geïnspireerd zijn praten over zijn rollen op zowel het toneel als in de films. Al Pacino, Robert de Niro, Steve Buscemi, Meryl Streep, Sam Rockwell en Philip Seymour Hoffman zijn slechts enkele voorbeelden van de mensen die over hem vertellen en het respect dat ze voor hem hebben. Daaruit wordt duidelijk dat hij in staat was om het beste uit andere acteurs te halen. Tijdens zijn ziekte bleef hij werken, waarbij Robert De Niro zijn verzekering voor The Deer Hunter betaalde (de filmmaatschappij weigerde dit namelijk). De film zou pas na zijn dood verschijnen. Meryl Streep had een relatie met Cazale en was er voor hem tot het einde.

Review I Knew It Was You: Rediscovering John Cazale (2009)

De enige kritiek die je op deze documentaire kan hebben is de lengte. Met een groot aantal getalenteerde acteurs (en regisseurs) die het niet alleen over Cazale hebben, maar ook over acteren in het algemeen wil je eigenlijk meer zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.