The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Review of The Secret Life of Walter Mitty

Als volwassenen lijken we vooral gefocussed te zijn op de praktische zaken van het leven: werk, onze familie en vrienden. De momenten waarop we niets te doen hebben lijken er naarmate je ouder wordt steeds minder te zijn. Nu zijn er vast nog momenten waarop je dagdroomt, maar die zullen een stuk minder zijn in vergelijking met toen je een kind was. Je fantasie liet je toen vaker de vrije loop gaan en je kon je van alles voorstellen. Daarbij had je nog niet de levenservaring om je te realiseren dat veel van die dagdromen nooit gerealiseerd zouden kunnen worden. Walter Mitty (Ben Stiller) is een persoon die is blijven dagdromen en die helemaal van de wereld is als hij de meest spectaculaire zaken verzint. Dat een situatie zijn waarin hij mensen red of ergens tegenin gaat, terwijl hij dit in werkelijkheid niet durft. Hij heeft die dromen nooit gerealiseerd, is nooit ergens geweest en zit vast in z’n baan.

Review of The Secret Life of Walter Mitty

Hij werkt als foto negatieven manager bij Life magaine, die op het punt staat z’n allerlaatste magazine zal gaan uitbrengen. Ted Hendricks (Adam Scott die één van de meest vreemde baarden ooit heeft) heeft als opdracht gekregen om het magazine om te zetten naar een online format wat grote veranderingen betekent waarbij veel mensen ontslagen zullen worden. Het is de taak van Walter Mitty om het negatief voor de laatste cover aan te leveren. Een fotograaf waar hij voor jaren mee heeft gewerkt, Sean O’Connell (Sean Penn), heeft hem een foto gestuurd die volgens hem zijn beste werk ooit is. Wanneer Walter de foto niet kan vinden besluit hij de fotograaf te vinden, die constant aan het reizen is. Hij gebruikt de foto’s die hij wel heeft als als aanwijzingen om hem te lokaliseren. Het zal een reis worden die hem de hele wereld rond zal brengen.

Review of The Secret Life of Walter Mitty

Dit is zo’n film waarbij je zelf ook lekker kan wegdromen en dat is de reden waarom ik van deze film heb kunnen genieten. De dagdromen van Walter worden op een geloofwaardige manier in beeld gebracht, wat resulteert in een aantal hele leuke momenten. Eén van de hoogtepunten daarbij is een soort superheldenstrijd in de stad die gaat over een Stretch Arm Strong poppetje. Je zou deze film ook kunnen zien als een motivatie om de wereld in te trekken en simpelweg te ervaren omdat het je laat groeien als persoon. Eén ding waar ik me wel erg aan stoorde was het regelmatige contact dat Walter had met dating site eDarling. Het is duidelijke reclame en leidde redelijk af omdat hij elke keer op belangrijke momenten door het bedrijf gebeld wordt. Ook aan het einde van de film was er reclame voor Cinnabon. De bedrijven hebben waarschijnlijk geholpen de film te financieren, maar als reclame vervolgens totaal niet subtiel wordt gebracht dan valt dit erg op. Als je dat echter de film kan vergeven dan is deze film toch erg vermakelijk en spreekt de dagdromer in ons aan.

2 reacties op “The Secret Life of Walter Mitty (2013)

  1. Ik (de mannelijke protagonist) ben nog steeds erg benieuwd naar deze film. Het lijkt mij een fijne feel-good film. Helaas heb ik de film nog niet gezien, ondaks hij destijds toch (hoog) op mijn lijstje stond.

    Ik heb Ben Stiller niet erg hoog zitten als acteur, maar dat komt vast en zeker omdat hij vaak dezelfde soort rollen speelt. Heeft hij in deze film een wat serieuzere rol, of sluit het aan op zijn vorige rollen?

    • Het is inderdaad een feel good film.

      Er zijn een aantal films van hem die ik erg leuk vind omdat hij best grappig is. Hij heeft een aantal jaar geleden een serieuze rol gedaan in Greenberg. In deze film is hij ook redelijk serieus, maar door de situaties waarin hij verzeild raakt heeft het veel komische elementen maar niet altijd door zijn doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.