The Nines (2007)

Review The Nines

Sommige films laten zich maar moeilijk categoriseren en The Nines is daar het bewijs van. Wanneer je als kijker zonder enige kennis aan de film begint lijkt de film niet zeer bijzonder te zijn, maar naarmate het verhaal vordert wordt hetgeen je daarvoor gezien hebt steeds mysterieuzer. De drie hoofdrolspelers, Ryan Reynolds, Melissa McCarthy en Hope Davis spelen namelijk niet steeds hetzelfde personage.

Review The Nines

De film is namelijk opgedeeld in drie aparte, maar op een bepaalde manier verbonden, verhalen. In het eerste deel, “The Prisoner”, speelt Reynolds Gary, een acteur die het allemaal niet meer ziet zitten en na een wilde dag huisarrest opgelegd krijgt. Een vrouw (Melissa McCarthy) wordt ingehuurd om er voor te zorgen dat hij zich koest houdt en niet nog meer schade aan zichzelf (en zijn publieke imago) aan kan richten. Gary leert de buurvrouw kennen die hem probeert te verleiden en naarmate de dag vordert beginnen er rare dingen in het huis te gebeuren, wanneer dat verhaal onverwacht en op een manier die vragen oproept eindigt belandt de kijker in het tweede segment die gebracht wordt als reality show. Reynolds speelt nu de schrijver van een serie die op het punt staat om opgepikt te worden door een netwerk en waarin Melissa McCarthy de hoofdrol zal spelen. De nodige intriges vinden plaats voordat de kijker in het derde verhaal geworpen wordt. Het pas in dit laatste gedeelte dat de kijker een idee krijgt hoe al deze delen samenhangen.

Review The Nines

The Nines is een mysterieuze film waar ik even de tijd voor nodig had voordat ik er echt in op ging, maar naarmate de film vorderde en de vragen zich op begonnen te stapelen wilde ik er graag achter komen wat er nu allemaal gaande was. Het slot van de film roept verbazing op maar weet wel een bepaalde voldoening te geven. Het is een film die niet iedereen zal kunnen waarderen, maar als je er voor open staat om iets te kijken dat maar moeilijk te categoriseren is, dan weet The Nines daar goed aan te voldoen. Normaal ben ik geen fan van Reynolds, maar in deze film weet hij goed zijn acteerkunsten te vertonen en dat is overigens ook het geval voor de overige cast. Het is een film die zeker zorgt voor stof tot discussie.

2 reacties op “The Nines (2007)

    • Het is geen topfilm, maar het concept is zeer origineel waardoor je ‘m zeker wel even moet checken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.