The Keeper of Lost Causes (2013)

Recensie The Keeper of Lost Causes

Dat er ook in de Scandinavische landen genoeg mooie films en series worden gemaakt verrast niemand meer. Vooral de thrillers zijn bekend en die zijn vaak ijzersterk. The Keeper of Lost Causes valt ook in het genre en gaat over Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas), een politieagent die door een onverwachte gebeurtenis een baantje achter een buro krijgt. Zijn werkzaamheden bestaan uit het bekijken van oude, onopgelost zaken en hij moet beslissen of deze definitief het archief in kunnen. Dat moet hij samen doen met Assad (Fares Fares) die er al een tijd werkt. Assad weet hoe er te werk moet worden gegaan en wat er verwacht wordt, maar Carl wil het allemaal anders. Met zijn ervaring bijt hij zich vast in de eerste de beste zaak. Het betreft de verdwijning van een politica, die eerder bestempeld is als zelfmoord.

Recensie The Keeper of Lost Causes

Het team van Carl en Assad, die aanvankelijk maar slecht met elkaar overweg kunnen, onderzoeken de zaak verder en weten daarbij steeds meer informatie boven water te krijgen. Toch zijn er de nodige obstakels om de zaak op te kunnen lossen. Deze film is op het boek “De vrouw in de kooi” gebaseerd, het eerste boek uit de Q serie en als kijker bekruipt je het gevoel dat deze film de setup is voor nog vele vervolgen.

Recensie The Keeper of Lost Causes

In Denemarken was The Keeper of Lost Causes de meest succesvolle film ooit. De film heeft z’n spannende momenten, maar door de kijker informatie te geven die de hoofdpersonen nog niet weten wordt het helaas nooit hoog genoeg opgevoerd. De film voelt aan als een lange aflevering van een televisieserie en dat is jammer, omdat zowel het acteren als de beelden erg goed zijn. Daardoor is de film wel het kijken waard, maar je proeft dat het allemaal net iets beter had gekund.

Leave a Reply

Your email address will not be published.