9 Mois Ferme (2013)

Recensie 9 Mois Ferme

Ariane Felder (Sandrine Kiberlain) is een rechter die leeft voor haar baan. Ze heeft er bewust voor gekozen om single te blijven, zich niet bezig te houden met vriendschappen en niet aan kinderen beginnen. Zelfs op oudejaarsavond is ze nog hard aan het werk. Haar collega’s weten dat ze een workaholic is en besluiten haar uit haar kamer te lokken en mee te feesten. Alhoewel ze aanvankelijk terughoudend is, besluit ze helemaal los te gaan. Zwaar beschonken verlaat ze het feest. Een aantal maanden later komt ze er tot haar grote schrik echter achter dat ze zwanger is. Ze besluit er achter te komen wie de verwekker is en komt daarbij tot een schokkende ontdekking. De verwekker zou een gevaarlijke crimineel zijn.

Review 9 Mois Ferme

9 Mois Ferme is een komedie met een aantal donkere elementen, maar de humor voert de boventoon. Ariane is een serieus karakter, maar de personages om haar heen zijn zware karikaturen, zoals een stotterende advocaat die af en toe geen enkele vermogen tot logica lijkt te hebben. De film heeft ook diverse fysieke grappen. Zo is er een gruwelijke moord gepleegd en probeert crimineel Bob Nolan zich voor stellen wat er gebeurd moet zijn. Het was voor mij het hoogtepunt van de film omdat de moord in detail wordt getoond, maar op zo’n bizarre manier dat het alleen maar op de lachspieren kan werken. Jean Dujardin heeft in de film twee korte cameo’s als gebarentolk.

Recensie 9 Mois Ferme

9 Mois Ferme was een groot succes in Frankrijk met meer dan 2 miljoen bezoekers. Het is een lichte komedie die nergens echt diepgang heeft (waardoor je misschien niet zo met de karakters meeleeft als met meer achtergrond wel het geval zou zijn), maar desondanks erg vermakelijk is.


Leave a Reply

Your email address will not be published.