De vele gezichten van… Amy Adams

Overzicht rollen foto's Amy Adams films

Amy Adams werd op 20 augustus 1974 geboren in Vincenza, Italië. Haar vader was soldaat waardoor de familie veel rondreisde. Toen ze acht was bleef het gezin in in Castle Rock, Colorado wonen. Op school zong ze in het koor en danste en wilde graag ballerina worden. Toen ze haar middelbare school afrond besloot ze niet verder te studeren en naar Atlanta te gaan. Haar droom om ballerina te worden liet ze varen en ze begon met muzikaal theater. Ze werkte in verschillende theaters en kwam uiteindelijk in Los Angeles terecht. Haar eerste rol was in Drop Dead Gorgeous. Daarna verscheen ze in verschillende klein films en TV shows (onder andere Smallville, Buffy en Charmed). Ze speelde in Catch Me If You Can, maar het was pas haar rol in Junebug waardoor ze opviel. Sindsdien speelde ze in films als Doubt, Julie and Julia, The Fighter, The Muppets, The Master en American Hustle.

Overzicht rollen films Amy Adams

Click to enlarge

Wat is jouw favoriete Amy Adams rol?

2 reacties op “De vele gezichten van… Amy Adams

  1. Pingback: Arrival (2016) – Recensie | De Filmkijker

  2. Pingback: Nocturnal Animals (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.