Saving General Yang (2013)

Review Saving General Yang (2013)

Alhoewel de gemiddelde filmliefhebber voornamelijk films uit Hollywood zal kijken, worden er natuurlijk ook en hoop goede films in andere landen gemaakt. De afgelopen jaren ben ik zelf erg de Zuid Koreaanse films gaan waarderen. Films als My Sassy Girl, Old Boy, The Host of No Mercy zijn slechts enkele films die ik erg goed vond. Ook de Chinese filmindustrie brengt mooie films uit. Iedereen kent Crouching Tiger, Hidden Dragon, maar er zijn veel met imposante films zoals Hero, Curse of the Golden Flower en de Ip Man films. Ik moet bekennen dat ik ze eigenlijk nog meer zou moeten kijken, maar dat dit niet altijd lukt door een gebrek aan tijd en het overweldigende aanbod van films.

Recensie Saving General Yang (2013)

Saving General Yang is gebaseerd op oude Chinese folklore en gaat over General Yang die achter vijandige linies gevangen zit. Zijn zeven zoons besluiten hem te gaan redden. Het betekent diverse grote gevechten met vijandige soldaten. Een wijze man heeft een voorspelling gedaan die zwaar op de groep rust en het is de vraag of die voorspelling uit zal komen. Deze film draait om familiebanden, moed en wraak en het is de vraag of de broers er in zullen slagen om hun vader te redden en hem veilig thuis te brengen.

Bespreking Saving General Yang (2013)

Alhoewel de film er prachtig uitziet, met fantastische kostuums en indrukwekkende massagevechten (deels door de computer gegenereerd) zijn, spendeert de film helaas te weinig tijd aan de diverse broers (die overigens gewoon broer 1 tot broer 7 worden genoemd). Ze hebben allemaal wel hun specialiteit, maar geen enkele broer blijft je echt bij. Ook zijn de diverse gevechten die de broers hebben niet altijd mooi in beeld gebracht. De shots zijn zeer dicht op het lichaam gefilmd waardoor het niet altijd duidelijk is wat er gebeurd. Gevechten moeten spannend zijn om te kijken en door die onduidelijkheid is dit niet altijd het geval. Saving General Yang, was door dit soort redenen helaas teleurstellend. Er zijn een paar mooie momenten, maar helaas haalt de film niet het nivo van een Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.