De vele gezichten van… Jake Gyllenhaal

Overzicht foto's rollen films Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal werd geboren op 19 December, 1980 in Los Angeles. Zijn vader is een regisseur en zijn moeder filmproducent en scenarist. Daardoor kreeg hij veel van de filmindustrie mee en was zijn eerste filmrol in City Slickers als de zoon van Billy Crystal’s karakter in 1991. Hij ging naar de Harvard-Westlake School en Columbia University waar hij Oosterse religies en filosofie studeerde. Hij stopte daar echter mee omdat hij meer wilde acteren. De film waar hij echter naam mee maakte was Donnie Darko, een film die het vooral van mond op mond reclame moest hebben. Hij speelde in films als The Day After Tomorrow, Brokeback Mountain, Jarhead, Zodiac, Prince of Persiea: The Sands of Time, Source Code en End of Watch.

Een overzicht van de rollen van acteur Jake Gyllenhaal

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Jake Gyllenhaal rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Jake Gyllenhaal

  1. Pingback: Recensie: Nightcrawler (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.