American Hustle (2013)

Review American Hustle

Een film vol met bekende acteurs en actrices is niet altijd een garantie dat het resultaat goed is. Als ik andere recensie mag geloven ging dat bijvoorbeeld bij The Counselor mis. American Hustle zit tot de nok toe gevuld met goede acteurs/actrices: Amy Adams, Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner en Jennifer Lawrence. De vraag is echter of het verhaal net zo indrukwekkend is als de cast.

Review American Hustle

Christian Bale speelt Irving Rosenfeld, een man die al op jonge leeftijd leerde dat je zelf verantwoordelijk bent voor je succes. Hij heeft verschillde bedrijven, maar verdient er extra geld bij door vervalste kunst te verhandelen of grote bedragen te beloven aan investeerders die hem een paar duizen dollar geven. Hij hosselt z’n geld bij elkaar en leeft daardoor comfortabel met z’n vrouw (gespeeld door Jennifer Lawrence). Wanneer hij echter Sydney Prosser (Amy Adams) ontmoet bij een feest valt hij als een blok voor haar. Hij laat haar in zijn wereld toe en ze gaat mee doen met zijn zwendel. Samen slagen ze er in veel geld te verdienen, maar helaas komen ze in een situatie terecht waar ze eigenlijk niet in zouden willen zitten. Ze worden gedwongen om samen met Richie DiMaso (Bradley Cooper) te werken. Met hem moeten ze proberen de burgemeester van New Jersey (Jeremy Renner) te betrappen op illegale activiteiten. Naarmate de situatie gecompliceerder wordt begin je je echter wel af te vragen of ze daar in zullen weten te slagen.

Review American Hustle

American Hustle is een fantastisch misdaad drama, die je vanaf het begin in een moeilijke situatie gooit waardoor je meteen meegesleept wordt in de wereld van de personages. Je hebt nog geen idee wat er aan de hand is en wie wie is. De film neemt z’n tijd om je die antwoorden te geven. Regisseur David O. Russell, die ook Three Kings, The Fighter en Silver Linings Playbook op z’n naam heeft staan, weet hoe je langzaam de spanning moet opvoeren. Door de gekozen acteurs komt het verhaal goed tot leven. Christian Bale is voor deze rol veel aangekomen en zet weer een sterke rol neer. Amy Adams praat een groot gedeelte van de film met een Engels accent en Bradley Cooper laat zien dat hij meer kan dan alleen in romantische komedies spelen. Jennifer Lawrence heeft veel plezier in haar rol als manipulatieve huisvrouw en is verantwoordelijk voor een aantal fantastische momenten.

De film wist me te blijven boeien en het verhaal bevat genoeg onverwachte wendingen om je te laten blijven raden waar het allemaal heen zal gaan. Ook al is de film meer dan 2 uur, toch kreeg ik het gevoel dat het te snel afgelopen was omdat ik zo met de personages meeleefde. Ik wilde meer zien.

8 reacties op “American Hustle (2013)

  1. Ik moet deze film nog zien, maar hij lijkt mij wel heel goed. Ben benieuwd! Ik ga hem binnenkort als ik wat meer tijd heb zeker eens kijken …

  2. Pingback: De vele gezichten van... Michael Peña - De Filmkijker

  3. Pingback: Joy (2015) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.