A Simple Plan (1998)

Review A Simple Plan (1998)

Vaak zijn de simpelste ideëen het meest effectief en het concept achter deze film is daar een goed voorbeeld van. Drie mannen ontdekken onverwachts een grote zak met geld. De drie besluiten het te houden en het een tijdje te verstoppen. Het leven is echter onvoorspelbaar en deze mannen ontdekken als snel dat simpele dingen heel erg snel heel erg gecompliceerd kunnen worden.

Recensie A Simple Plan (1998)

Dit is zo’n film die ik graag al eerder had gezien. Het deed me erg sterk denken aan Fargo. Niet alleen omdat de setting ongeveer gelijk is, maar ook omdat de personages zo goed gespeeld worden. Daarbij valt vooral Billy Bob Thornton op, die zijn personage met kwetsbaarheid injecteert. Zijn karakter is misschien niet de slimste, maar het is iemand die gedreven wordt door zijn gevoel. Thornton weet goed neer te zetten dat het een persoon is die veel nadenkt over wat voor hem belangrijk is.

Review A Simple Plan (1998)

Het verhaal over hoe geld mensen kan veranderen komt ook in bod in andere films (bijvoorbeeld Shallow Grave of Indecent Proposal) en deze film benadert het vanuit een uniek perspectief. Het zet niet alleen een vriendschap onder druk, maar ook familie relaties. Als je deze film nog niet eerder gezien hebt, dan is het een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.