De vele gezichten van… Russell Crowe

Overview roles / movies of actor Russel Crowe

Russell Crowe werd geboren op 7 April 1964 in Wellington, New Zealand. Zijn ouders en grootmoeder werkten in de entertainment industrie. Ze verhuisden naar Sydney toen hij vier was en op z’n vijfde speelde hij z’n eerste rol in de Australische Tv serie Spyforce.

Toen hij 16 was besloot hij om te stoppen met school om aan een acteercarrière te beginnen. Hij maakte overigens ook muziek onder de naam “Russ Le Roq”. Hij speelde in het theater en speelde 2 jaar in The Rocky Horror Show. Uiteindelijk verscheen hij in de soap Neighbours en z’n eerste filmrol was in The Crossing. Ondanks zijn succes in Australië besloot hij te verhuizen naar Amerika en maakte het. Hij won een Oscar voor zijn rol in Gladiator en kreeg nog drie andere Oscar nominaties. Hij verscheen in films als L.A. Confidential, The Insider, A Beautiful Mind, Master and Commander: The Far Side of the World, American Gangster en vele anderen.

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Russell Crowe rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.