Prisoners (2013)

Review Prisoners

Het maakt niet uit hoe goed je denkt jezelf te kennen, er zijn altijd van die onverwachte situaties die een kant van je naar boven kunnen brengen die je niet eerder gezien hebt. Op die momenten neem instinct over en vergeet je de sociale omgangsregels. In Prisoners worden twee families opgeschrikt wanneer hun dochters verdwijnen. De vaders, Keller Dover (Hugh Jackman) en Franklin Birch (Terrence Howard) reageren allebei anders op het nieuws. Initieel gaan ze samen nog op zoek, maar wanneer een verdachte wordt gearresteerd (gespeeld door Paul Dano) is hun reactie compleet verschillend.

Recensie Prisoners

Prisoners is zo’n ouderwets goede thriller die ik naar m’n gevoel al in lange tijd niet meer gezien heb. Detective Loki, gespeelde door Jake Gyllenhaal, onderzoekt de zaak. Hij slaagt er in om een verdachte te arresteren, maar ontbreekt voldoende bewijs om hem vast te houden. Het is Jackman’s personage die tot extremen wil gaan om z’n kleine meid te vinden. Detective Loki probeert ondertussen elk aanknopingspunt te onderzoeken om de juiste persoon te vinden. Langzaam vindt hij meer informatie en doet hij een aantal schokkende ontdekkingen, maar de vraag is of hij er in zal slagen om de meisjes op tijd te vinden, voordat ze voor altijd verdwenen lijken te zijn?

Bespreking Prisoners

Als kijker voelde ik me, gelijk aan de titel, een gevangene van de film. Het verhaal laat je geen moment los en de hele cast zet ijzersterke prestaties neer. Paul Dano blijft me keer op keer verbazen en hier zet hij de rol van een vreemd individu die misschien iets met de verdwijning te maken heeft overtuigend neer. Jackman stopt een hoop emotie in zijn rol als vader en liet me afvragen hoe ver ik zelf zou gaan wanneer er iets met m’n kinderen zou gebeuren. Zelf zou ik misschien niet zo ver gaan, maar dat is van te voren nooit met zekerheid te zeggen. Gyllenhaal speelt zoals je van hem verwacht (goed) en het verhaal weet je tijdens de gehele speelduur op het puntje van je stoel te houden. Het was dan ook niet voor niets één van m’n favoriete films van 2013.

2 reacties op “Prisoners (2013)

  1. Pingback: Recensie: The Captive (2014) - De Filmkijker

  2. Pingback: Recensie: Sicario (2015) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.