De vele gezichten van… Liam Neeson

Overview of the roles of actor Liam Neeson movies

Liam Neeson werd geboren op 7 juni 1952 in Noord-Ierland. Hij begon met boksen toen hij negen was en werd uiteindelijk amateur senior kampieoen. Toen hij de hoofdrol in een toneelstuk op school kreeg begon hij met acteren. Hij vond het leuk en ging er mee door. Toch ging hij uiteindelijk naar Queen’s University Belfast om natuurkunde en informatica te studeren. Hij stopte echter met studeren en werkte voor en brouwerij van Guinness.

In 1976 ging hij bij het theater and speelde zijn eerste filmrol in 1977 (Pilgrim’s Progress). Hij verhuisde in 1987 naar Hollywood waar hij een rol had in Suspect. Z’n eerste hoofdrol was in de film Darkman en sindsdien heeft hij veel succes gehad met z’n rollen in films als Schindler’s List, The Phantom Menace, Taken en de Batman films.

Overzicht films Liam Neeson rollen

Klik om te vergroten

Van links naar rechts:
Pilgrim’s Progress, Nailed, Excalibur, Krull, The Bounty, A Woman of Substance, Lamb, If Tomorrow Never Comes, Miami Vice, Hold the Dream, Duet for One, A Prayer for the Dying, Suspect, Satisfaction, The Dead Pool, The Good Mother, High Spirits, Next of Kin, Darkman, The Big Man, Under Suspicion, Revolver, Shining Through, Husbands and Wives, Leap of Faith, Ethan Frome, Ruby Cairo, Schindler’s List, Nell, Rob Roy, Before and After, Michael Collins, Les Misérables, Star Wars: Episode I, The Haunting, Gun Shy, K-19: The Widowmaker, Gangs of New York, Love Actually, Kinsey, Kingdom of Heaven, he Simpsons, Batman Begins, Breakfast on Pluto, The Chronicles of Narnia, Seraphim Falls, Taken, Ponyo, The Other Man, Fallout 3, Five Minutes of Heaven, Chloe, After.Life, Clash of the Titans, The A-Team, The Big C, The Next Three Days, Unknown, The Grey, Battleship, The Third Person

Wat is jouw favoriete Liam Neeson rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.