Enough Said (2013)

Recensie Enough Said

Toen acteur James Gandolfini vorig jaar overleed kwam dit als een verrassing. Enough Said is een romantische komedie/drama en de laatste film waarin hij een hoofdrol speelt. Die kennis geeft de film een bepaalde lading en het was voor mij ook de reden om deze film te bekijken. Over het algemeen kijk ik dit soort films niet zo snel omdat het niet echt m’n genre is, maar was erg benieuwd naar Gandolfini’s rol. Is Enough Said, los van zijn aanwezigheid, de moeite waard?

Recensie Enough Said

De film draait om Eva (Julia Louis-Dreyfus), die haar brood verdient als masseuse bij mensen thuis. Ze is gescheiden en heeft een dochter die op het punt staat om het huis uit te gaan om te studeren. Tijdens een feestje ontmoet ze Albert (James Gandolfini), met wie ze besluit een keer uit te gaan. Op hetzelfde feestje ontmoet ze ook Marianne (Catherine Keener), die op zoek is naar een masseuse. Marianne en Eva worden vrienden en Marianne vertelt haar regelmatig over haar ex-man. Ondertussen groeit er langzaam iets tussen Eva en Albert, maar wanneer ze een belangrijke ontdekking doet is de vraag wat het effect op hun relatie zal zijn.

Recensie Enough Said

De focus van de film is Eva, waarbij de andere personages iets kleinere rollen spelen. Het is prettig om naar Julia Louis-Dreyfus te kijken, die haar karakter op een leuke manier neer weet te zetten. Eva is soms onzeker en zoekt bij haar vrienden steun voor haar keuzes. Zelfs een vriendin van haar dochter blijkt een grote steun te zijn, waarbij Eva niet eens in de gaten lijkt te hebben wat het effect op haar dochter is. James Gandolfini zet zijn karakter neer als een charmante, rustige man. De dialogen komen erg natuurlijk over, waardoor bepaalde situaties niet gemaakt aanvoelen. Gezien de focus op Eva en haar problemen is Enough Said een film die vooral bij het vrouwelijk publiek erg in de smaak zal kunnen vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.