De vele gezichten van… Daniel Craig

De vele gezichten van Daniel Craig

Daniel Craig werd op 2 Maart 1968 geboren in Chester. Hij begon al met acteren toen hij 6 was en bleef er door geboeid. Hij ging naar het “National Youth Theatre” toen hij 16 was. Daarna studeerde hij verder aan de “Guildhall School of Music and Drama” waar hij slaagde in 1991.

Hij verscheen in toneelstukken en maakte zijn TV-debut in The Power of One. Daarna ging hij door met TV werkt en een aantal kleine films. De rol waarmee hij bekender werd bij een groter publiek was samen met Angelina Jolie in Tomb Raider waar hij de rol van Alex West vertolkte. Andere films waar hij in speelde zijn Road to Perdition, Munich, Cowboys and Aliens, The Girl with the Dragon Tattoo en The Golden Compass. Z’n bekendste rol is natuurlijk die van James Bond, maar hij heeft meer dan 60 films en TV shows op zijn naam staan.

Overzicht rollen Daniel Craig films

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Daniel Craig rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Daniel Craig

  1. Pingback: Spectre (2015) - Recensie - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.