Tango & Cash (1989)

Review Tango & Cash

Na het zien van Escape Plan schoot me ineens een andere film te binnen waar Stallone ook in de gevangenis terecht komt, Tango & Cash. Escape Plan leek een beetje op een film uit de jaren tachtig, maar er ontbrak de nodige actie. Tango & Cash is een tachtiger jaren film en heeft daar voldoende van. Het opent met twee grote achtervolgingen en introduceert de hoofdpersonen Tango (Sylvester Stallone) en Cash (Kurt Russell). Ze zijn twee van de beste agenten bij de politie (die niet altijd de regels volgen en die niet even goed met elkaar kunnen opschieten) en beiden hebben ze een groot aantal vijanden. Eén daarvan is een grote drugs en wapen dealer die hen op laat draaien voor een moord. Ze worden veroordeeld en belanden in de gevangenis met corrupte bewaarders en criminelen die ze eerder daar naar toe hebben gestuurd. Overleven en ontsnappen zijn dan ook noodzakelijk en ze moeten er achter komen wie achter het geheel zit.

Recensie Tango & Cash

Dit is zo’n film die ik me nog levendig kan herinneren toen ik ‘m in de bioscoop zag en die ik toen een paar dagen later weer samen met m’n vader ben gaan kijken. Ik kan nog net zo veel van deze film genieten als toen. Het heeft alle juiste ingredienten als het gaat om dit soort films. De karakters zijn tegenovergesteld aan elkaar. Stallone’s Tango is een agent die zich kleedt als een bankier en erg veel interesse heeft in de aandelenmarkt, Cash is keihard. De twee mannen hebben voor elke situatie wel grappige one-liners (bv. “Lucky for me this place is soundproof. That way nobody gets to hear me beating the truth out of you.”) en de slechterik wil de twee uitschakelen. Het verhaal stelt niet veel meer dan dat voor.
Review Tango & Cash

De film zit vol actie en weet de aandacht te houden. Tijdens de climax van de film wordt elk mogelijk voertuig gebruikt (wil je monstertrucks EN explosies? Dat heeft de film). Het is allemaal weinig subtiel, maar dat is de precies de reden om de film te kijken. Tango & Cash is geen actiefilm klassieker, maar wel een film waar ik wel veel meer heb genoten dan van Escape Plan.

2 reacties op “Tango & Cash (1989)

Leave a Reply

Your email address will not be published.